親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問上引水產近邊到?如果吾想立食,平均要等幾耐?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cclemon2009 發表於 16-2-20 14:21
自由行最好學識用 google map ,否則去到陌生地方都唔知要點搵路。

最近邊個站可以用 google map 規劃行程工具,
輸入景點名就可以話你要由車站行過去要幾耐,
教學:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4633619

子爵府

回覆:上引水產

我本來都想plan去,但聽人講要等粒幾鐘,果到又野行。小朋友冇耐性等。可能取消唔去。其實係咪真係非去不可? 果到好似大部份都係香港人。

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:上引水產

附近無野行,早的話對面濱江市場有水果賣

等,是必然的,個零鐘差不多吧

刺身壽司係立呑區,想坐食燒物等等

多香港人?對呀,95%都係香港人

必到景點?旅行團都會去,不過我唔去lu,鍾情於小店

還有一點,我建議唔好帶小朋友去,人多,立呑小朋友又唔高,食燒物都有排等,去餐子餐廳大家舒服

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我本來都想plan去,但聽人講要等粒幾鐘,果

原帖由 bestwish 於 16-02-20 發表
我本來都想plan去,但聽人講要等粒幾鐘,果到又野行。小朋友冇耐性等。可能取消唔去。其實係咪真係非去不可 ...
立吞區平日去都要排隊,如果唔想浪費時間等可以買現成的,上引門口就有幾張枱俾你企係度食,或如果想坐的話,外面燒烤區近廁所果邊有幾張枱+椅可坐底食。~
平日燒烤區就唔洗等位,冇咩人食~

子爵府

引用:Quote:原帖由 bestwish 於 16-02-20 發表我

原帖由 Biancacheung 於 16-02-20 發表
立吞區平日去都要排隊,如果唔想浪費時間等可以買現成的,上引門口就有幾張枱俾你企係度食,或如果想坐的話 ...
禁我決定唔去了。都係賺遊客錢的地方。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bestwish 發表於 16-2-20 15:40
我本來都想plan去,但聽人講要等粒幾鐘,果到又野行。小朋友冇耐性等。可能取消唔去。其實係咪真係非去不可 ...
去旅行,從來無一個景點係非去不可的

子爵府

引用:請問上引水產近邊到?如果吾想立食,平均要

原帖由 cclemon2009 於 16-02-20 發表
最近捷運站是中山國中站,再打的NT$100以内!

我覺上引水產下面的立吞區的海鲜新鲜度一般,同日本的水產質量差好遠!

楼上有專吃火煱的一層,價钱當然比楼下貴,不是太抵!

上引水產是專做遊客生意。

反而對面的濱江果菜批發市場,才是我杯茶,可買台湾本地種的水果,但记得在市場內格多幾間價才買,因你是遊客,一眼就看出,跟团的導遊帶你去仲抽佣的!

首頁

尾頁

跳至