親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題, 西灣河至東龍島的船是否已停辦?

公爵府

回覆 hkgigi 的帖子

有架, 係街渡黎, 上船位置唔係西灣河渡輪碼頭, 係筲箕灣避風塘十號梯台, 確實位置我都唔清楚, 因為我都係聽東龍島李太話附近有指示, 你要搵搵
我果日去錯西灣河渡輪碼頭, 珊瑚海船務D 職員答我無船去東龍島, 只有去三家村再轉船, 仲話開船問我上唔上, 唯有照上, 去到三家村再問果邊D 職員又係唔答我, 兩邊D 職員態度都係超差超串, 我係去到假日士多同李太傾計才知我去錯地方, 佢話珊瑚海船務D 職員係唔會話比人知有街渡直接由西灣河去東龍島的, 希望你搵到, 因為係西灣河去三家村再轉船入東龍島係貴過西灣河直接去東龍島.

http://www.td.gov.hk/tc/transport_in_hong_kong/public_transport/ferries/service_details/index.html#k15

la_source    發表於 16-2-25 16:05

男爵府

回覆:prittwai 的帖子

Thx, 我住新界2個碼頭也差不多路程,
只係聽人講以前香港那邊上船,
落船位會行少d,近假日士多。

公爵府

無錯呀, 聽李太講街渡可以係東龍洲北碼頭落船的, 落船行5分鐘左右就到假日士多, 去露營係呢個碼頭落船行少好多路就到營地

男爵府

回覆:prittwai 的帖子

禁止訪問

複式洋房

回覆:hkgigi 的帖子

西灣河有船去東龍島的。http://www.ohpama.com/39683/24parent/%E3%80%90%E8%A6%AA%E5%AD%90%E6%8B%96%E5%96%BC%E5%8E%BB%E9%9C%B2%E7%87%9F%E3%80%91%E6%9D%B1%E9%BE%8D%E5%B3%B6%E7%9D%87%E6%B0%B4%E5%B9%B3%E7%B7%9A%E6%97%A5%E5%87%BA/?aid=10724

別墅

回覆:Pencilps 的帖子

係有ga,係近嘉亨灣海旁附近

大宅

引用:回覆 hkgigi 的帖子有架, 係街渡黎, 上船位

原帖由 prittwai 於 16-02-22 發表

有架, 係街渡黎, 上船位置唔係西灣河渡輪碼頭, 係筲箕灣避風塘十號梯台, 確實位置我都 ...
好詳细,thanks

公爵府

引用:Quote:原帖由+prittwai+於+16-02-22+發表回

原帖由 mintra 於 16-02-26 發表
好詳细,thanks
唔使客氣

大宅

請問東龍島是仲有焦釣大魚開心樂園啱小朋友兀玩吁?

首頁

尾頁

跳至