親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

小童一個6歲一個4歲,問左幾間吾可以入住,或者要book家庭房,或者再加床,好貴,有冇邊間酒店可以呢?

大宅

引用:小童一個6歲一個4歲,問左幾間吾可以入住,

原帖由 cclemon2009 於 16-02-24 發表
小童一個6歲一個4歲,問左幾間吾可以入住,或者要book家庭房,或者再加床,好貴,有冇邊間酒店可以呢?

...
我兩大兩小(兩小both四歲),岩岩book咗hotel boss, 四千五左右三晚,family room,兩張雙人床。我見其他有啲酒店有triple,但一張單人床一張雙,都瞓得唔舒服。

大宅

引用:Quote:原帖由 cclemon2009 於 16-02-24 發

原帖由 hiumingruby 於 16-02-24 發表
我兩大兩小(兩小both四歲),岩岩book咗hotel boss, 四千五左右三晚,family room,兩張雙人床。我見其他有 ...
邊到book?

大宅

引用:Quote:原帖由 hiumingruby 於 16-02-24 發

邊到book?
我compare agoda hotel. com, hotmail. com平啲啲。本來想book果間v hotel, 但見啲comment好差,話啲房有up味又無熱水沖涼,所以無揀

珍珠宮

回覆:邊間酒店容許2大2小入住一房?

乜地方?

歐洲好嚴緊的!

侯爵府

引用:小童一個6歲一個4歲,問左幾間吾可以入住,

...
我book fairmont兩個細6歲以下可免費入住

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我 book hotel boss,你要book 3人房。

我多數問最basic果種雙人房,以下酒店覆我可以住2大2小,詳情你要再問。
Marina Bay Sands
Siloso (Family room)
Furama (family themed room)
Carlton City
RW Sentosa 旗下酒店
Ritz carlton
Concorde Hotel Singapore
Marina Bay Sands
Holiday Inn Singapore Orchard City Centre
Holiday Inn Singapore Atrium

大宅

引用:我 book hotel boss,你要book 3人房。我多

原帖由 bosch 於 16-02-26 發表

Thx

大宅

引用:Quote:原帖由+cclemon2009+於+16-02-24+發

原帖由 hiumingruby 於 16-02-24 發表
我兩大兩小(兩小both四歲),岩岩book咗hotel boss, 四千五左右三晚,family room,兩張雙人床。我見其他有 ...
Same hotel boss,但係我3晚3千幾,可能我買package關係,我2大2小(1.5,3yrs),住family room

大宅

開心吸收勳章

我上年book "swissotel the stamford" 雙人房(有2張雙人床), 我地2大2小(8 & 10)都夠住, 早餐好正, 仲free我2個小朋友, 樓下係地鐵,超方便

ww08423    發表於 16-2-26 10:17
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

大宅

引用:Quote:原帖由 hiumingruby 於 16-02-24 發

原帖由 oliviachan22 於 16-02-26 發表
Same hotel boss,但係我3晚3千幾,可能我買package關係,我2大2小(1.5,3yrs),住family room

...
你book幾時?我book八月中

大宅

引用:Quote:原帖由+oliviachan22+於+16-02-26+發

原帖由 hiumingruby 於 16-02-26 發表
你book幾時?我book八月中
8月頭

大宅

回覆:邊間酒店容許2大2小入住一房?

乜會唔俾㗎?我無理喎,旅行社book 都係一家四口住一房

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

MrsnMrX 發表於 16-2-27 00:54
乜會唔俾㗎?我無理喎,旅行社book 都係一家四口住一房

有防火條例限制,仲有酒店本身利益等等,所以d 酒店會跟制一間房既入住人數。

大宅

引用:Quote:MrsnMrX+發表於+16-2-27+00:54+乜會

原帖由 bosch 於 16-02-27 發表
有防火條例限制,仲有酒店本身利益等等,所以d 酒店會跟制一間房既入住人數。

...
旅行社無特別幫我地訂family room wor

珍珠宮

bosch 發表於 16-2-27 07:51

...
我地多數一家四口出遊,都係訂一間房,其實星加坡可住2大2小的酒店都唔少,不過個人經驗,要5星酒店張床至夠大。如果以價錢最抵計,我推介 Stamford,有兩張雙人床,包2大早餐,free 兩小早餐,上次仲好彩upgrade 44樓海景房。價錢唔貴,$3188兩晚,仲可 free cancellation。

珍珠宮

bosch 發表於 16-2-26 00:08

我多數問最basic果種雙人房,以下酒店覆我可以住2大2小,詳情你要 ...
我住過 Marina Bay sands,床好細,不過可以免費加床。另外,住過hard rock,equarius,hard rock的床一定夠瞓,除睡床外,仲有 pull out bed,至於 equarius張床我就覺得好細,2大2小會好迫下。另外,我訂過 holiday inn Singapore orchard city,呢間都好,雙床超大張,兒童stay free至18歲以下。名單以外,我住過pan Pacific同Stamford,兩間都有兩張雙人床。
名單之中,carlton city算價位低,不過雙床房張床好細,2大2小會好迫。

如果想價位低(約$1000),床又要大,位置又方便,揀 orchid幾好,呢間我都訂過,不過要唔嫌佢稍舊。

瑪瑙宮

MrsnMrX 發表於 16-2-27 07:53
旅行社俾得你地book 既都應該冇問題。間間酒店都唔同,如另一jm講,有d酒店都俾兩大兩細一間房。

我問好多酒店,有d 酒店房只係俾住三個人,有d 俾2大2細。我一家五口,有d 酒店連家庭房都唔住得,要book 2間房。

珍珠宮

hiumingruby 發表於 16-2-24 09:24
可以取消嗎?呢個價錢,其實仲有另一些好選擇,$1500一晚我覺得好貴。

伯爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 bosch 於 16-02-27 發表有防

原帖由 MrsnMrX 於 16-02-27 發表
有些酒店11歲以下不用加床
有些5歲已經要加床
既然Agent 收得你錢,當然幫你搵啱你小孩年紀可free stay 的房啦^^

但如果自己book 就好多時要睇清楚啦~

首頁

尾頁

跳至