網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

如題

象牙宮

電 炉 會不更方便?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

好媽媽勳章

333s 發表於 16-2-29 11:07
電 炉 會不更方便?
電爐o既意思係咪電磁爐??
我家已經有電磁爐, 我只係想買個gas 爐用o黎整o下夾餅,雞蛋仔, 同蛋卷....etc.
所以先諗住淘個平平地返o黎玩o下但又怕唔安全.

象牙宮

hinhin.mami 發表於 16-2-29 14:19
電爐o既意思係咪電磁爐??
我家已經有電磁爐, 我只係想買個gas 爐用o黎整o下夾餅,雞蛋仔, 同蛋卷....etc.
...

我只說自己要求, 方便洗, 火可調, 不太貴。 比較過

電陶爐... 不挑鍋。方便洗, 平面。

電磁爐....挑鍋, x

GAS爐.... 不挑, 脏 2火头。洗比平面難DD。
本身有... 費時丟。

1. 諗住淘個平平地返o黎玩o下電陶爐
家電, 我用的多。 有信心D。

2. 電磁爐, 方便洗吧?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

回覆:有無人淘過打邊爐果o的 gas 爐

gas爐要有GU標誌先可合法使用。否則當出事時會有大麻煩。

1bear1dream    發表於 16-3-1 22:01

男爵府

好媽媽勳章

frombetter 發表於 16-3-1 21:19
gas爐要有GU標誌先可合法使用。否則當出事時會有大麻煩。
我都有諗過呢個問題, 所以都係唔敢淘, Thanks

首頁

尾頁

跳至