自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

星期2下午亞囡開始發燒,我62 同99就比左D早2個月睇醫生開定既藥水BB食住先啦,
到星期3 全日都係燒吓停吓,我老爺仲話如到4,5點仲係甘就同佢落樓下睇醫生,
打電話返去問 62 一咪話冇燒, 點知我放工返黎我一摸就知唔對路,立即叫醫生睇埋我亞B 先啦... 一CHECK之下成103.9度.. DR 話係染左流感, 發燒會發成5至6日tim...病徵冇嘔就唔嚴重唔洗入醫院 ~~~
唉 ... 都唔知點算好, now 只係比退燒水佢食~
己燒左3日啦,.....PLS HELP

男爵府

係阿, 係無藥食ka, 上個月阿仔有流感, 燒左5日, 不過記緊比足夠水佢飲, 希望你阿囡快d好返la

原文章由 QQ23 於 08-9-26 00:40 發表
星期2下午亞囡開始發燒,我62 同99就比左D早2個月睇醫生開定既藥水BB食住先啦,
到星期3 全日都係燒吓停吓,我老爺仲話如到4,5點仲係甘就同佢落樓下睇醫生,
打電話返去問 62 一咪話冇燒, 點知我放工返黎我一摸就知唔對 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個仔又係星期二下午開始發燒, 睇左e生, e生話係common cold, 唔係流感, 會持續低燒2-3日, 但到今日已經第4日, 依然發燒, 已經連續4日冇返學啦, 唉!!!

大宅

我個女今日己發燒第五日啦, 己無番學五曰, 吃了退燒藥都
100-101! So worry ar !

大宅

我女女細個時都試過, 後來仲有少少電解失調, 因為不停話佢跌緊, 係床話張床穿左, 一路向低, 到訓地都係咁話個地下穿左, 佢會跌, 果時係半夜, 真係比佢嚇4, 好在有葡萄糖水頂下, 所以以後發燒我會比電解水佢飲, 一來有味, 佢肯飲多D水, 二來怕佢又電解失調, 通常保礦力, 加水! 一燒就買定來看門口.

原文章由 cheese_cake 於 08-9-26 11:15 發表
我個女今日己發燒第五日啦, 己無番學五曰, 吃了退燒藥都
100-101! So worry ar !

複式洋房

多謝甘多位mami既回應,沈晚亞女10:00pm 燒到12點, 半夜4點又黎過so,帶左佢去屯門急症室, 冇留院,so take some藥,...點知今晚武囡出左成面疹!...
oh, 原來係出玫瑰疹,嚇死我啦.... now 可以鬆一口氣啦,...

甘多位mami 加油呀, bb 好快會冇事嫁啦 !
小寶貝們add oil ar!!!!

子爵府

請問你女兒幾多歲?現在退燒未?

原文章由 QQ23 於 08-9-27 01:59 發表
多謝甘多位mami既回應,沈晚亞女10:00pm 燒到12點, 半夜4點又黎過so,帶左佢去屯門急症室, 冇留院,so take some藥,...點知今晚武囡出左成面疹!...
oh, 原來係出玫瑰疹,嚇死我啦.... now 可以鬆一口氣啦,...
...
只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

複式洋房

退左啦沈日, 一出疹就退唔返發啦, 佢2.5歲~

首頁

尾頁

跳至