親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

有無人近排去過銀礦灣酒店?覺得如何?
如果去行程如何?有咩地方玩?

大宅

apple~y 發表於 16-3-4 13:36
有無人近排去過銀礦灣酒店?覺得如何?
如果去行程如何?有咩地方玩?
有朋友岩岩去完...feedback麻麻地

洋房

多唔多b6?

別墅

復活節唔知幾錢呢.....

大宅

baobao18 發表於 16-3-4 15:06
有朋友岩岩去完...feedback麻麻地
點解麻麻地…?

大宅

MAMAMEEE 發表於 16-7-6 11:22
點解麻麻地…?
有什麼不好 ?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今個星期四.會去.雅虎.團購..去完再報告

複式洋房

酒店房較舊,泳裝細

複式洋房

泳池細

子爵府

其實嗰邊仲有咩玩?
酒店附近想搵野食都無

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

终於去完一個幾好,吾差的地方,,可以發表一下今次的行程,我未出發前,時常在網上都很難揾到比較詳盡的细節,今次我终於可以說得比較詳細小小,首先我在雅虎買了2套2人加1個小朋友(12歲)以下的星期日至五双人套房$1168,加2位成人加1位小童自助早餐加當晚的半自助晚餐加双人套房(這個當然)加8選2的,,水上單車,獨本舟,等等,詳情,這網上可以見到。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好喇,星期四當出發去,在中環坐船去銀鑛灣途中,落很大的雨,加雷暴警告,以心知不妙,但當到達後,只坐25分鐘的船(是快船),到達後以經沒有下雨,但天陰,沿途行去酒店期間人不多,途經有類似冬菇 亭內部有多間有茶餐廳,小炒,海鮮,的店舖,到達酒店後,我以為3時先可攞房,(當時才1時半)因條例有寫明,所以打算先登記,但既然登記完後,己經给我房咭,(2間房)因我們是4大2小朋友,喜出望外,當時游泳池關閉中因雷暴警告,所以先去沙灘玩,(因沒下雨,)房間本來應該给舊個㨂,但可能是因天氣不好,不能玩到我們想玩的遊戲,因而升級去新的那㨂,房間如要求不高,其實是可以的,乾淨,光猛,感覺良好,沙灘玩完後,等埋朋友,一起去碼頭另外一邊吃了個茶餐廳的下午茶,再回沙灘再玩,當時游泳池己開放,但2個小朋友,一心只玩沙灘

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

完後再回酒店梳洗等食,有人問沙灘是否乾淨,是好乾淨,垃圾不多,應該可以說是無乜垃圾,好,到晚餐了,因前菜,湯,飲品,甜品都是自助,食物方面大致同綱上介紹差不多,但品質如何是嗎?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

沙律菜很好吃,三文鱼一般,咖啡一流,當然不能同星巴克比較,但小朋友沒有特別飲品,只有水或茶,這就失望,湯好飲,水果新鮮,(當晚人不太多,40至50人到)增添食物亦很快,到主菜,當晚有6個選擇,我們6人,(4大2小朋友)當然叫了6選不一樣,一起吃,鱼我就不致評,因我不吃魚,另外2朱1牛,1鴨,不太差,亦不可以說是好好吃,(主菜綱上有目錄)

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

食完晚飯後,所謂的節目,只是行下,睇下海,望下牛牛,親子活動麻,我最中意的是人不多,慢慢行,但蚊多,要做足防禦,曾有人說近馬路好嘈,但酒店出面係無汽車出入,但有是3輪車,但一到晚上,我只見D外國人,或情侣踏單車,不嘈,無見到有强國人,當時己是十時多。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

到了早上就見到好人吃自助早餐,想像中比昨晚多人,我回想起原來酒店有另一優惠做緊,什麼早餐連住宿一晚的。早餐的種類都算多,今次有橙汁,都一般,亦不是太差。好喇,這次行程我們都很滿意,由其是2個小朋友,其實在這種渡假村玩,算是好,因為方便有小朋友,當然不能同黄金海岸比較囉!今天離開的時候很多人入來,好彩我們是訂星期四,

別墅

joeybb77bb 發表於 16-7-15 16:48
终於去完一個幾好,吾差的地方,,可以發表一下今次的行程,我未出發前,時常在網上都很難揾到比較詳盡的细 ...

好好既資料。多謝。我都買左7月尾去星期日入住。都係想親親大自然。同親子。慢活假期。

侯爵府

joeybb77bb 發表於 16-7-15 17:47
到了早上就見到好人吃自助早餐,想像中比昨晚多人,我回想起原來酒店有另一優惠做緊,什麼早餐連住宿一晚的 ...

請問間房係一張床還是兩張床?有冇4吋闊?

侯爵府

SmileFoReVeR 發表於 16-7-16 03:24
請問間房係一張床還是兩張床?有冇4吋闊?

Sorry 打錯~應該問有冇4呎闊?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

可在訂房時說明雙人床..或2張單人床.單人床.有4呎

首頁

尾頁

跳至