在職全職

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

嚟緊細B會出細 到時大B兩歲幾了!
有冇差不多既ftm呀?冇工人冇長老幫手👋🏻👋🏻想開個whatapps傾下如何一打二😄🤔
有意請pm😊

大宅

畀面勳章

回覆:有冇一打二 ftm

我捱過左啦.....大既3歲半,細既1歲啦

大宅

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

細b5月會出世,連坐月都應該一腳踢

大b而家2歲了

到時應該人都癲

大宅

大仔23m.細仔3m。長期處於痴癲狀態

別墅

大仔23m 細仔10m 每日忙到出哂煙 一訓落床即訓著

別墅

回覆:小鬍子 的帖子

我大仔3.5歲, 細剛1歲, 一開始真係人都顛, 但後期大家適應左會好d!

別墅

回覆:emma_kapo 的帖子

其實點樣可以做到?
我好唔想要個工人,但我怕搞唔掂
我大仔就黎3歲(讀緊n班,上午班),細女六個月(全埋身人奶)
請指教時間點分配

男爵府

引用:其實點樣可以做到?+我好唔想要個工人,但

原帖由 unidise 於 16-03-07 發表
其實點樣可以做到?
我好唔想要個工人,但我怕搞唔掂
我大仔就黎3歲(讀緊n班,上午班),細女六個月(全 ...
我都唔想要工人。來緊家姐仔讀n應該會行動,細嘅1歲左右

大宅

我捱過了,大既3歲,細既2歲。
開頭超辛苦,識行後舒服哂。

大宅

我來緊5月細B出世,大女快5歲。但都好驚會忙到癲,今次冇人幫

大宅

回覆:小鬍子 的帖子

我1湊2,大女剛剛4歲,細女38日。細B反而冇嘢,但大嘅勁勞氣,我又易忟又少耐性,對住佢日曰著幾次。但之後又好自責,始終佢得4歲。

複式洋房

我而家有公公婆婆幫都覺得好吃力。大的2歳細的2個月全埋身....完全分唔到身咁

大家其實奌分配時間?

大宅

陪月勳章 BK Milk勳章

回覆:伍卓盈 的帖子

我都係1湊2,無工人,大女3.5歲讀k1下午班,細女剛100日,煮早餐,送大女上校車,去買餸,細女沖涼+餵奶,打掃接放學,做功課,餵奶,準備煮飯,食飯+餵奶,同大女一齊沖涼,講故事,訓覺,好忙碌。

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

住外國,無工人,得唔同住老爺,要去睇醫生嗰啲,先嚟忙手睇住兩個細。大女三歲未返學,細仔八個月全埋身,另加三固兩小食。日日攰到癲。

每日一起身就埋身餵細仔,餵完就同大女梳洗,再一齊食早餐。跟住細仔小睡就準備午餐,大女就自玩玩具/睇電視。午飯後細仔再埋身補奶,然後就一拖二去買餸,或者做下家務。細仔再小睡時就準備晚餐,到佢醒就埋身,等老公返就開飯。然後幫兩個細沖涼,埋身餵奶兼氹兩個瞓。係啲細瞓晒先有時間執檯洗碗。

大宅

畀面勳章

引用:我1湊2,大女剛剛4歲,細女38日。細B反而冇

原帖由 伍卓盈 於 16-03-08 發表
我1湊2,大女剛剛4歲,細女38日。細B反而冇嘢,但大嘅勁勞氣,我又易忟又少耐性,對住佢日曰著幾 ...
我大囡六歲半, 細囡半歲,, 生之前諗住大囡大, 可以大部份野自己照顧自己, 但原來唔係, 大個反而有情緒同爭寵, 好煩

大宅

畀面勳章

回覆:Angelanna37 的帖子

你好勁呀

大宅

畀面勳章

引用:住外國,無工人,得唔同住老爺,要去睇醫生

原帖由 mrs.cool 於 16-03-09 發表
住外國,無工人,得唔同住老爺,要去睇醫生嗰啲,先嚟忙手睇住兩個細。大女三歲未返學,細仔八個月全埋身, ...
加固後比以前淨埋身, 已經好左好多,

洋房

我也是一對二,囡囡三歲,囝囝八個月。
也是沒有工人,自己湊!
囝囝仍在全人奶埋身餵。
時間十分充實,的確有人都癲的感覺,
但時間真的很快過的。
加油呀!

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mrs.cool 於 16-03-09 發表住

原帖由 fongbma 於 16-03-09 發表
加固後比以前淨埋身, 已經好左好多,
剛捱過細仔兩個多月厭奶期,由於佢由四個月開始就無乜重到,變相瘦咗好多,老人家係咁哦我轉奶粉,壓力仲大過湊大女時。只能夠講唔同階段有唔同嘅攰

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 fongbma 於 16-03-09 發表加

原帖由 mrs.cool 於 16-03-10 發表
剛捱過細仔兩個多月厭奶期,由於佢由四個月開始就無乜重到,變相瘦咗好多,老人家係咁哦我轉奶粉,壓力仲大 ...
有老人家有好有唔好, 有時真係要幫手都幫到少少, 要煩時都可以好煩,

首頁
12345...7

尾頁

跳至