親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

畀面勳章

六月帶小朋友去泰國, 想搵D啱小朋友玩嘅地方.
上網SEARCH到呢個Safari World bangkok 動物園, 但起碼要逗留一日, 值得去嗎? 可以玩到一日嗎??
還是Siam Paragon的Sea Life Bangkok Ocean Worl好??
請指教, 謝謝

翡翠宮

回覆:Safari World bangkok 值得去嗎

safari world小朋友好值得去反而Siam ocean world唔去無損失

大宅

畀面勳章

引用:safari+world小朋友好值得去反而Siam+ocean

原帖由 bb2 於 16-03-07 發表
safari world小朋友好值得去反而Siam ocean world唔去無損失
想問玩到一日嗎?打算包車去
上網見到好多show睇,接觸動物時間多嗎?

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 bb2 於 16-03-07 發表safari

原帖由 mandychan930 於 16-03-07 發表
想問玩到一日嗎?打算包車去
上網見到好多show睇,接觸動物時間多嗎?

...
大半日啦,有野生動物,又有海洋世界,可以餵長頸鹿,但大部分都係睇多,海洋世界個show 好好睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

好玩.
表演好緊密
完一個show去到第二個位又開始
慢腳小小都吾得
最開心係餵長頸鹿
去啦吾好諗.

book車的話請司機先車你地入去猛獸區......
時間預得好會見到餵動物
之後先自己行
食lunch約埋時間入坐
稍為好小小係碗湯粉
其他吾好有要求
否則會失望

別墅

引用:好玩.表演好緊密完一個show去到第二個位又

原帖由 YY1101 於 16-03-07 發表
好玩.
表演好緊密
你好呀,想問下如果入面的餐廳不食buffet, 可以單叫一碗粉的嗎?
還有,自己包車入open zoo park 要買埋司機票嗎?謝謝你

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

MrsVivi 發表於 16-4-26 19:19
你好呀,想問下如果入面的餐廳不食buffet, 可以單叫一碗粉的嗎?
還有,自己包車入open zoo park 要買埋司 ...
我印象係食同吾食,冇散叫,因為入場前司機叔叔幫我地約埋食lunch時間,係分時段
司機吾使買
我係book車連入場同lunch,司機落車買埋飛再跟手車入去慢round一圈,再落車帶我地入場話我地知邊度食同咩位置接返我地

別墅

引用:Quote:MrsVivi+發表於+16-4-26+19:19+你好

原帖由 YY1101 於 16-04-26 發表
我印象係食同吾食,冇散叫,因為入場前司機叔叔幫我地約埋食lunch時間,係分時段
司機吾使買
我係book車連 ...
好的,謝謝你

男爵府

引用:Quote:MrsVivi+發表於+16-4-26+19:19+你好

原帖由 YY1101 於 16-04-26 發表
司機吾使買
我係book車連 ...
如何book車?

大宅

YY1101 發表於 16-3-7 19:34
好玩.
表演好緊密

請問預幾點入埸最好?Tks

大宅

YY1101 發表於 16-3-7 19:34
好玩.
表演好緊密

珍珠宮

arsocooking 發表於 16-4-27 12:15

我book去呢度
佢都講埋幾点出

好似差吾多九点出

珍珠宮

bobolam 發表於 16-4-26 21:28
如何book車?

咁就睇你上book咩車
有的士
有七人車
你上胡慧冲個網度睇
我book888
好交带
但可能貴dd

大宅

回覆樓主:

值得去。小朋友好中意。可以參加local tour,會來酒店接同回程送返酒店。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

MrsVivi 發表於 16-4-26 19:19
還有,自己包車入open zoo park 要買埋司 ...

我地2014年X'mas 去。無食個Buffett ,因為見幾多人下.....出面有個無冷氣既food court (但都唔覺得熱),食物都可以,有雞飯,河粉之類。

珍珠宮

bobolam 發表於 16-4-26 21:28
如何book車?

我果時由機場坐的士去酒店,個的士司機留左咭片俾我地叫我地book車call 佢,價錢平過直接在酒店門口叫車...

男爵府

回覆:ggsbb 的帖子

買入場卷唔好要自助餐,個自助餐唔好食,全部係吖差食物,咖哩嗰啲,你去foodcout 食冇咁嬲,我上個月先去完

男爵府

回覆:Safari World bangkok 值得去嗎?

唔好錯過佢地個海洋shiw

瑪瑙宮

大廚勳章

回覆:mandychan930 的帖子

值得,我好幾年前包車去,包埋自助午餐(不好食,但沒辦法), 我不看最後bird show , 提早走,叫davit 車我到唐人街做終點。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

lkube 發表於 16-4-27 23:52
買入場卷唔好要自助餐,個自助餐唔好食,全部係吖差食物,咖哩嗰啲,你去foodcout 食冇咁嬲,我上個月先去 ...

我就係入到個餐廳覺得唔對路,人又多又好似好亂咁,所以出返去食food court 算了

首頁
12345...6

尾頁

跳至