自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

伯爵府

幾年間, BK有很多新面孔.
有新會員出現, 也有舊頭像消失!
在未消失前, 想知道大家頭像的故事啊!
一個頭像, 一個故事, 可以嗎?

我的故事:

我的手手, 並不是我的手, 而是CASSIDY STAY的.

她提醒我及大家一句話:

Happiness can be found even in the
darkest of times,
if one only remembers to turn on the light

2014: 美國德州上月9日發生槍擊案,15歲少女史戴(Cassidy Stay)的父母及4名兄弟姊妹全部遇害,僅有她倖存獨活。

史戴在家人的紀念儀式上勇敢地發表演說,引用《哈利波特》電影中的一段話:
「只要仍有人記得把燈點亮,
即使在最困難的時刻, 也能夠找到快樂。」

I9528_____ ipodbaby_123_____bkfans
rabbit75_____KT0603__________ANN222
fatchu@home ___ 山猪 ___ toffeechoco
jasmine0527 __ BabyAndre __ Vinccy
WillBmama __ rose-mag __ hotingmum
todaysocold __ IamWoodstock __ babybkbk
小肥羊 _____ cc_tse _____ losttoa
cindy618 _____ tutik _____ kai3028
貧窮媽媽 _____ DoReMi媽媽 _____ 維仔媽媽
fsforth _____ skyfree333 _____ LokYauYau
good_pig _____ yanyan_mummy _____S_family
2521 _____ 金瑪姬 _____BarbaraX
Iam133 ______ silly_shan _____Koala_Chu
熱狗媽 _____Catrabbitc _____ apgbs
waterlily _____ etoile _____ 414928
Hangsin _____ Anpanmama _____ 條魚好多骨
_Barbara_ _____MiMi餅 _____ Yin0107
kkuen1992 _____ Mrs.Cheung _____ au6822
鋼琴與貓 _____ candysandy _____ andyman
conniecheung _____ kaka1128 _____ 小木偶媽咪
豬仔嘜 _____ 701003 _____ rainstarwater
iamverysleepy _____ hiphopmama ___ 麻煩貓
MsBusy _____ Biancacheung ____blueski
Cherubic _____ fattyfat ______ttjl7
kck811

C.Humphrey    發表於 16-3-12 09:31

伯爵府

PART 2:
LMCK _____ 八婆仔@ _____ emily_money
sfmeow _____ Yubi. T _____ scheong
MrsBlueBlue____chuiyeebird____pppw

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

我没有設頭像。但好想分享jM們的故事。

男爵府

回覆:一個頭像, 一個故事

原來禁有意思

琥珀宮

畀面勳章

引用:有冇人可以分享吓

原帖由 Iamfree 於 16-03-12 發表
有冇人可以分享吓
我呢個頭像响bk 已經係第2個,其實隻熊貓係我老公,我係被 打果隻猫,但成日比人誤會我蝦人

我老公同熊貓好有關係(詳情唔講嘞),而我個網名亦係來自老公嘅

FiFiMa    發表於 16-3-12 17:13
NATCHENG    發表於 16-3-12 14:06

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Iamfree 於 16-03-12 發表有

原帖由 I9528 於 16-03-12 發表
我呢個頭像响bk 已經係第2個,其實隻熊貓係我老公,我係被 打果隻猫,但成日比人誤會我蝦人

我 ...
我唔記得你個網名,但好記得你個頭像好鬼搞笑,原來你個頭像係咁樣解讀

答番樓主先,頭像我間中會換,無乜特別故事。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

禁止訪問

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都唔記得轉咗幾多次
初代係我個衰仔的相
之後開始自己去啲閃字閃圖網造圖
後來用自己喜歡玩的game內的人物
就好似而家呢個咁樣…

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

禁止訪問

伯爵府

果時加入bk係大肚,上裝搵呢張圖,自己執過就用,但起碼十幾個bk jm ,pm問我張相係咪真,好讚嘆

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 I9528 於 16-03-12 發表我呢

原帖由 ipodbaby_123 於 16-03-12 發表
我唔記得你個網名,但好記得你個頭像好鬼搞笑,原來你個頭像係咁樣解讀

答 ...
所以每上一次bk,我都要被打一鑊,巧慘 (而事實上,每上一次,我老公知道後都 “ 哦 ” 我架 !)

翡翠宮

引用:我嘅頭像,係我用第一代電話有彩mon, 俾錢

原帖由 KT0603 於 16-03-12 發表
我嘅頭像,係我用第一代電話有彩mon, 俾錢買嘅wallpaper。當年去先達d舖頭,有入歌仔呀、wallpaper咁,紅外 ...

翡翠宮

我個頭像同個名一樣,肥豬一隻

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

睇圖就知我係一隻豬,而且想同隻豬公相親相愛
疫情期間,JM們加油

禁止訪問

引用:果時加入bk係大肚,上裝搵呢張圖,自己執過

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:Iamfree 的帖子

我嗰幅係我養左16年既狗狗既畫像,佢幾年前去左彩虹橋啦

VORIAAA    發表於 16-3-21 13:58

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 ipodbaby_123 於 16-03-12 發

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我好耐之前用大女隻腳仔戴住個腳鐲嘅相, 後尾悶悶地就換娜姐嘅相,鍾意佢

琥珀宮

畀面勳章

引用:果時加入bk係大肚,上裝搵呢張圖,自己執過

原帖由 ANN222 於 16-03-12 發表
果時加入bk係大肚,上裝搵呢張圖,自己執過就用,但起碼十幾個bk jm ,pm問我張相係咪真,好讚嘆

...
我好記得呢隻腳仔,初初見到我真係有讚嘆架

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

BK⋯⋯太多神人妙事~

首頁
12345...14

尾頁

跳至