跳至

首頁

尾頁

大宅

我一路都對Holden無興趣,但又覺得係澳洲好多人揸Holden. 有次係返工揸過部公司車,係Holden,又唔差喎,又夠力,interiors 又好high tec.
呢排Holden做promotion. 我去在睇架captiva 7 seater, all wheel drive, . $40000,top model, disel, leather seat, seat heater, sunroof...咩都有晒,真係好吸引,但想聽下大家的睇法, share 一下!

子爵府

回覆:car_li 的帖子

See
http://www.motoring.com.au/holden-captiva-7-2015-review-48368/

http://australiasbestcars.com.au/category/69/family-wagon

子爵府

Test drive the others on the list and see if they are as good as the review.

大宅

引用:Test drive the others on the list and se

原帖由 whoami1977 於 16-03-12 發表
Test drive the others on the list and see if they are as good as the review.
我睇在嗱!不過想知下大家的睇法。

子爵府

未試 Holden

So far, 鍾意 Citroen Grand C4
重考慮繄

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我一路都對Holden無興趣,但又覺得係澳洲好

原帖由 car_li 於 16-03-12 發表
我一路都對Holden無興趣,但又覺得係澳洲好多人揸Holden. 有次係返工揸過部公司車,係Holden,又唔差喎,又 ...
識個朋友做Holden sales,佢話唔好買Holden SUV,要買就買commondore

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

引用:Quote:原帖由 car_li 於 16-03-12 發表我一

原帖由 goosema 於 16-03-12 發表
識個朋友做Holden sales,佢話唔好買Holden SUV,要買就買commondore
介唔介問下你朋友Holden captiva得唔得。點解Holden SUV唔得?🙇

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+goosema+於+16-03-12+發表識

原帖由 car_li 於 16-03-12 發表
介唔介問下你朋友Holden captiva得唔得。點解Holden SUV唔得?🙇
我大概記得佢話個engine not fit for SUV,同埋captiva唔係澳洲做,無咁好

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

子爵府

引用:Quote:原帖由+car_li+於+16-03-12+發表介唔

我大概記得佢話個engine not fit for SUV,同埋captiva唔係澳洲做,無咁好
x2
我都係主要睇夠唔夠馬力,同有幾食油。
(覺得自己好矛盾)

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+goosema+於+16-03-12+發表我

原帖由 whoami1977 於 16-03-12 發表
x2
我都係主要睇夠唔夠馬力,同有幾食油。
(覺得自己好矛盾)
我老公怕commondore 我會handle唔到,結果買左Honda CRV 4wd

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

引用:Quote:原帖由 car_li 於 16-03-12 發表介唔

昨晚刨了些車評,玩抵玩,不過話部車零件麻麻,不易長keep. 所以應該都唔考慮了。

其實我喜歡subaru,但老公話如換車,佢想換部7-seater awd. 所以先去睇captiva,咁啱佢地做緊減價。

不過唔緊要,慢慢再睇,唔知end of financial year或年尾有無正promotion.

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+goosema+於+16-03-12+發表我

原帖由 car_li 於 16-03-13 發表
昨晚刨了些車評,玩抵玩,不過話部車零件麻麻,不易長keep. 所以應該都唔考慮了。

其實我喜歡subaru,但老 ...
Subaru都有7 seat架,但就唔係新車。我果陣都有諗過買,不過怕有事要整就麻煩

車唔急得,要慢慢睇,尤其新車,去多幾次可以壓多d價

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

子爵府

親子王國15週年勳章

最近賣座部 commodore 因為太多問題,部車我會用一隻牛黎形容;現在揸 corolla、forester,兩部都好好揸,好像隻鹿,一踩油就去。最近 nrma 雜誌對 forester 安全評價好高。

要 bear in mind holden 會接埋,唔知將來維修零件會唔會難配。

大宅

引用:最近賣座部 commodore 因為太多問題,部車

原帖由 Lower_Primary 於 16-03-13 發表
最近賣座部 commodore 因為太多問題,部車我會用一隻牛黎形容;現在揸 corolla、forester,兩部都好好揸, ...
我有問過零件個問題,但sales當然話無問題,佢話部車本來就係import,所以零件同間廠關閉無關係。
不過點都好,我唔會再考慮呢部車。
我諗緊Toyota Kluger.

公爵府

引用:Quote:原帖由 goosema 於 16-03-12 發表我

其實我喜歡subaru,但老 ...
買七人車,打算生多个嗎?

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

親子王國15週年勳章

car_li 發表於 16-3-13 10:12
我有問過零件個問題,但sales當然話無問題,佢話部車本來就係import,所以零件同間廠關閉無關係。
不過點都 ...

我都係對 toyota 有信心

大宅

引用:Quote:原帖由 car_li 於 16-03-13 發表昨晚

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 16-03-13 發表
買七人車,打算生多个嗎?
hahaaa...我都想,但老公唔想同唔比

其實想換部awd,方便上車下海(誇張在些),但傾傾下又想要部7 seater, 因為好多時家人來玩要分兩部車,所以睇下d 7seater suv .

依家都係心大心細,希望中在lotto就唔使左諗又右諗。

別墅

引用:Quote:原帖由 Mrs.Kangaroo 於 16-03-13 發

hahaaa...我都想,但老公唔想同唔比

其實想換部awd,方便上車下海(誇張在些),但傾傾下又想要部7 s ...
有無諗過Volkswagen的 Transporter? 唔知好唔好呢?我知到是可以由貨Van改成7人車…

大宅

引用:Quote:原帖由 car_li 於 16-03-13 發表haha

原帖由 goobegoo 於 16-03-13 發表
有無諗過Volkswagen的 Transporter? 唔知好唔好呢?我知到是可以由貨Van改成7人車…

...
我都係想搵suv款。如果真係搵唔到合心水既7seater awd, 咁應該都係就咁awd既suv算。

大宅

回覆:whoami1977 的帖子

用咗好內,得!

首頁

尾頁

跳至