親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無人住過喱個民宿呀?
傑克住宿公寓@濱海苑度假村公寓
jack\'s condo Apartment @ marina court
Resort condominium
要留意啲乜?方便嗎?附近有乜好野食同玩呢?
謝謝!!

大宅

回覆:問 ; 沙巴民宿

禁止訪問

大宅

回覆:alisy 的帖子

好方便,左右隔离都有商場商場(內有超市),後方对面就係大茄來,串燒! 沿路行去加雅街20分钟左右,門口常有車等客講好價就可以上車! 另屋主好好人,佢有做埋接送和包車旅游,價錢都OK!

在壓力中仍能平靜,在忙碌中仍能悠閒,在失敗中仍能歡笑,在逼迫中仍能屹立,上帝的兒女何等有福。
在絕望中仍有盼望,在冷漠中仍有關懷,在困境中仍有出路,在死亡中仍有生命,上帝的兒女何等有福。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都睇中左imago 的民宿, 但仍然考慮緊安全問題...... 15 16中

大宅

回覆:chaknok 的帖子

請問知5知點可以聯絡到屋主?
我已經訂咗4月19

大宅

回覆 alisy 的帖子

住完返來分享吓.知否三房那種有幾多個洗手間?

大宅

Lqueenie 發表於 16-3-14 12:26
我都睇中左imago 的民宿, 但仍然考慮緊安全問題...... 15 16中

網上唔多人提起民宿,我都考慮緊呢個問題呀

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Lqueenie+發表於+16-3-14+12:26+我都

原帖由 hbd 於 16-08-22 發表
網上唔多人提起民宿,我都考慮緊呢個問題呀
所以我最後冇訂

男爵府

將會住幾日, 返來再報告.

子爵府

palmchristy 發表於 16-8-23 23:56
將會住幾日, 返來再報告.

請問民宿可以嗎?方唔方便?離市中心遠唔遠?安全嗎?有冇洗衣乾衣機?Thx

男爵府

傻貓貓 發表於 16-9-10 19:56
請問民宿可以嗎?方唔方便?離市中心遠唔遠?安全嗎?有冇洗衣乾衣機?Thx
...

住沙巴民宿是一個很愉快的經驗. 我們住了4晚, 之後再住兩晚其他酒店. 相比之下民宿更勝一籌, 兩個女兒都很喜歡那種寬敞自由的感覺. 還可以帶榴槤入屋吃, 這是當地酒店不能做的事.

我們住的是Marina Court, 你想像一下是約十棟十層高的大樓, 一梯八伙那一類, 有一個汽車出入口有看更看守, 十棟大廈四周有圍牆, 每棟大廈的門是鎖上的(但沒看更), 要用住客卡拍卡才開門. 屋苑保安和香港的大型屋苑接近. 不覺得有閒雜人等在屋苑範圍內走動.

這類民宿有很多個屋主, 我們選的是Nana Marina Court, 是較其他同類略貴一點的, 但感覺非常好. 三房單位, 近1400呎, 可住六人, 極度寬敞. 屋內稍舊, 但算乾淨, 而且每天有人入屋清潔執屋換毛巾和提供足夠樽裝水(所以要自行鎖好貴重行李). 電視能收看香港TVB. 有洗衣機, 有平台晒衣服, 但沒有乾衣機. 有一個約25米大泳池, 水深約1.4米, 另有一BB池. 泳池平日大約有十個人左右使用, 不算多, 但無救生員.

那裡雖然不是市中心, 但交通非常方便. 向左行5分鐘是新富源, 向上行5分鐘是Centre Point (買電話卡, 兌錢), 向右行是一系列的當地特色小食店和小商店超市可吃早餐和小購物, 大茄來海鮮也是該方向7-8分鐘步程, 向下行10-15分鐘是最新的Imago Shopping Mall. 如果要去橋底榴槤(即KK Plaza)可能要走15分鐘. 再上Sunday Market, Suria Sabah還是乘的士算了, 門口有的士佬招生意, 我們去Hotel63收馬幣20.

要特別讚一讚Nana和她的老公, 提供機場接送(去程零晨到步也親自來接, 回程即使我們後來住了另一處, 仍到該酒店接我們到機場)之餘, 還提供免費景點接送, 載我們來往沙巴博物館. 她們還提供one day tour, 由她老公帶隊, 招待我們一家四口出島, 看螢火蟲長鼻猴, 以及玩九魯河激流, 由於大致能用廣東話溝通和細心, 感覺很不錯.

子爵府

palmchristy 發表於 16-9-12 12:36
住沙巴民宿是一個很愉快的經驗. 我們住了4晚, 之後再住兩晚其他酒店. 相比之下民宿更勝一籌, 兩個女兒都很 ...

Thx so much非常詳盡你係自己上網book還是直接搵屋主呀?

男爵府

傻貓貓 發表於 16-9-12 19:53
Thx so much非常詳盡你係自己上網book還是直接搵屋主呀?
自己上網訂的, 方便格價.
訂時網站告知三房屋約700呎, 去到發現約1400呎. 喜出望外.

訂好後, 再用wechat和屋主聯絡, 談接機安排, 順便訂one day tour. 由於一早聯絡好, 很多細節也清楚, 而且還借到潛水相機.

子爵府

palmchristy 發表於 16-9-13 09:36
自己上網訂的, 方便格價.
訂時網站告知三房屋約700呎, 去到發現約1400呎. 喜出望外.

大宅

palmchristy 發表於 16-9-12 12:36
住沙巴民宿是一個很愉快的經驗. 我們住了4晚, 之後再住兩晚其他酒店. 相比之下民宿更勝一籌, 兩個女兒都很 ...

Hi palmchristy 可否提供有關 所講的民宿app 望望,我想出年四月去一行4大1BB. 唔該哂!

男爵府

suking 發表於 16-9-27 17:17
Hi palmchristy 可否提供有關 所講的民宿app 望望,我想出年四月去一行4大1BB. 唔該哂!
...

其實唔係乜野特別手機民宿Apps, 而係講緊訂酒店的旅遊網站, 比較價格同埋直接透過該些網站訂酒店或民宿. 自己常用的(排名不分先後)有 -

hotelscombined.com
hotels.com
booking.com
agoda.com
expedia.com

等等.

大宅

palmchristy 發表於 16-9-27 18:01
其實唔係乜野特別手機民宿Apps, 而係講緊訂酒店的旅遊網站, 比較價格同埋直接透過該些網站訂酒店或民宿. ...

唔該哂!

首頁

尾頁

跳至