親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

見有麵包超人館,outlet,主題樂園,溫泉等等,唔知預幾多時間玩好呢

大宅

BK Milk勳章

回覆:想問有人去過名古屋長島主題樂園和outlet嗎

我plan咗暑假會去,用大半日時間主攻outlet。有時間會去行吓麵包超館拍拍照,至於樂園我唔會入,因第二天會帶囝囝去鈴鹿賽車樂園。

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 釘釘 的帖子

我諗住玩得舒服d,所以黎緊暑假係隔離酒店book咗3日2夜住宿

大宅

回覆:釘釘 的帖子

上年去完 如果玩埋水 要3日兩夜先夠玩

大宅

annawing 發表於 16-3-18 14:56
上年去完 如果玩埋水 要3日兩夜先夠玩
我plan了兩晚住名古屋,之前搵酒店搵了好耐,原來三重一d都唔近名古屋,而三重一帶上樂天搵過大部份已無房

大宅

我係住長島酒店的 其實價錢連早晚餐包入場 都可以的 早晚餐都好食的

大宅

回覆 annawing 的帖子

我入過去睇覺得好貴,最後揀了名古屋一間新酒店

別墅

我新年去咗。 Target 是去名花之里,順路在這處半日。

下午一點到達outlet, 然後吃中午飯,便開始行。

老公和囡囡(5歲 )不喜歡shopping, 他們去了麵包超人館(好似1500Yen/person), 他們說很悶,像一個BB館,半小時便走出來(超不低)。

Outlet 東西尚算便宜,因為新年不買鞋,只買了幾件衣服。

樂園去Outlet 旁邊,但我們沒有入去。

5點便由Outlet 去名花之里。

我個人覺得名花之里是值得一去。

大宅

Venus_natalie 發表於 16-3-18 16:52

我去過神戶的麵超人館,覺得ok,咁呢個係咪冇得比?名花之里五月尾去有靚景睇嗎

別墅

http://travel.ulifestyle.com.hk/DetailSpot.php?id=ADwRYRErA3E

LED 燈海今年只開放至5月8日

我自己沒有入去麵包超人館,但五歲小朋友入到去到唔enjoy, 應該都幾悶。

老公說適合兩歲以下小朋友。

大宅

引用:Quote:Venus_natalie+發表於+16-3-18+16:52

原帖由 釘釘 於 16-03-18 發表
我去過神戶的麵超人館,覺得ok,咁呢個係咪冇得比?名花之里五月尾去有靚景睇嗎 ...
如果你去過神戶果個anpanman 覺得ok,咁長島呢個你都會ok!因去過福岡,長島,同神戶三個anapaman,最好係長島,最差係神戶!

男爵府

Venus_natalie 發表於 16-3-18 16:52

請問名花之里是否要付入場費
收幾多錢Tks

別墅

回覆:KK512 的帖子

Yen2100/person

男爵府

Venus_natalie 發表於 16-3-18 17:42
Yen2100/person
Thanks!

大宅

回覆:想問有人去過名古屋長島主題樂園和outlet嗎

長島係咪要搭巴士去名花之里?
請問長島咩位置有巴士搭呢?

男爵府

我stay左一日係長島,10am-3pm行outlet和食午餐,跟手寄存戰利品入locker,再去温泉浸2粒鐘(3pm後入場特價),5pm取回戰利品坐巴士去名花之里! 離開名花已經7:30pm,返回名古屋先食晚餐!

大宅

CX111 發表於 16-3-18 18:22
我stay左一日係長島,10am-3pm行outlet和食午餐,跟手寄存戰利品入locker,再去温泉浸2粒鐘(3pm後入場特價) ...
我帶住5歲小朋友,請問溫泉啱玩嗎?似水上樂園還是很傳統那種溫泉?

別墅

引用:我係住長島酒店的+其實價錢連早晚餐包入場+

原帖由 annawing 於 16-03-18 發表
我係住長島酒店的 其實價錢連早晚餐包入場 都可以的 早晚餐都好食的
我覺得佢地酒好正!早晚餐好好!唔係普通buffet 質素!重有個溫泉樂園大讚!離個theme park 同 outlet 勁近!著拖鞋去都得!

伯爵府

引用:我stay左一日係長島,10am-3pm行outlet和食

原帖由 CX111 於 16-03-18 發表
我stay左一日係長島,10am-3pm行outlet和食午餐,跟手寄存戰利品入locker,再去温泉浸2粒鐘(3pm後入場特價) ...
溫泉可穿泳衣嗎?小童7歲可以浸嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由 CX111 於 16-03-18 發表我sta

原帖由 sn0629 於 16-03-18 發表
溫泉可穿泳衣嗎?小童7歲可以浸嗎?
温泉分男女部,不可穿泳衣,赤條條! 有空內空外池,小孩子都可以浸,同埸見好多日本細路仔! 浸完可穿館內提供既浴袍到公共地方休息,食D野,或者收費按摩等等! 入場費唔貴,一場嚟到值得體驗! 詳情可以參看官方網站或睇吓人地既blog

首頁

尾頁

跳至