自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

咁d大6人就唔駛嚟香港撲奶粉啦!
不過奇怪, 發生d咁嘅事, 點解都唔駛清盤封舖?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

莫非真係大陸人寧舍「貪」?!
唔好話買一送一喇,
唔使錢送貨送到門口我都唔要呀。

禁止訪問

洋房

原文章由 awah112 於 08-10-3 16:36 發表
捲入「毒奶粉」事件的乳品企業伊利及蒙牛近日在深圳
市促銷,希望挽回消費者的信心。
《南方都市報》報道,「毒奶粉」事件爆發後,許多問題奶粉先後要回收,但伊利和蒙牛的牛奶近日又回到貨架上。
為博消費者信任,兩家企業的 ...

!!佢地已經係信譽破產, 叫人點信丫 !!
伊利和蒙牛有冇交代到, 之前落架D產品點處理呢

而家促銷個d, 會唔會係之前個d換左新包裝咋....

「毒奶粉」問題都重未解決, 點解d大6人咁天真、咁傻, 定係佢地已經見怪不怪呢

不愛虛浮誇張、性格平實內歛的父親。
堅信"正義、真理"但常被狗輩竊笑on 居;  厭惡"擦鞋、虛偽"之流但無奈為現實所低頭而與之為伍的人。

禁止訪問

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 awah112 於 08-10-3 16:36 發表
捲入「毒奶粉」事件的乳品企業伊利及蒙牛近日在深圳
市促銷,希望挽回消費者的信心。
《南方都市報》報道,「毒奶粉」事件爆發後,許多問題奶粉先後要回收,但伊利和蒙牛的牛奶近日又回到貨架上。
為博消費者信任,兩家企業的 ...

乜咁善忘 ?? 送都唔要啦, d 人個腦都唔知諗乜 ?

禁止訪問

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 沙沙 於 08-10-3 23:07 發表
我阿姨上星期去左樟木頭玩...去了佰X超市...見仲有好多蒙牛奶賣...仲有好多人買...咁我阿姨就問佢地..妳地唔知D奶有事咩...佢地話呢隻奶之前買好貴..現在咁平唔買幾點買喎....佢地話佢地平時食埋食埋都唔知有幾多沙 ...

咁我終於明點解d人渣咁放心去研究d害人物質放入食物都覺得冇問題嘞, 原來只要一個"平"字, d人都係白痴到有毒都放入口...

男爵府

原文章由 沙沙 於 08-10-3 23:07 發表
我阿姨上星期去左樟木頭玩...去了佰X超市...見仲有好多蒙牛奶賣...仲有好多人買...咁我阿姨就問佢地..妳地唔知D奶有事咩...佢地話呢隻奶之前買好貴..現在咁平唔買幾點買喎....佢地話佢地平時食埋食埋都唔知有幾多沙 ...

唔好意思, 我聽完嚟句真係忍唔住笑左出嚟 好幽默呀

前排我不停對我阿媽講毒奶粉事件, 提醒佢中國製要小心D. 有時會同佢講嚟隻好似有毒架等等. 不過阿媽好似當無乜野, 淨係"哦, 係咩"就無左下文啦 SO都唔SO我.

男爵府

點平都唔飲啦

男爵府

買D毒藥俾自己同屋企人飲! 最怕D人買來做其它食物出售

大宅

唔怪得佢隻股止跌回升啦

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

買蒙牛~~正懞豬
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幾平都唔買啦

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 麟媽媽 於 08-10-3 16:45 發表
莫非真係大陸人寧舍「貪」?!
唔好話買一送一喇,
唔使錢送貨送到門口我都唔要呀。

0廿浪費 拎去浸浴都好喎

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 Henrymama 於 08-10-3 16:56 發表

大陸人相對外國人及香港人 對生命安全的標準相差好大, 我D大陸同事對毒奶事件睇的好輕鬆, 她的小朋友上2個星期一樣照飲”光明”奶. 佢話無事啊! 我比佢吹漲 ...

佢地話令毒死,不要餓死

首頁

尾頁

跳至