自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

呢個並唔係普通勳章,唔係玩遊戲就可以擁有,而係真正有血有肉、有情有義的「熱血」勳章。所有得到「熱血」勳章的國民都是萬人敬仰,值得尊重的,因為都是捐血救人的真英雄。

為了推動全民捐血的公民意識,親子王國誠意製作「熱血」勳章,以示對捐血國民的高度表揚。如果你於過去2個月內曾捐血,請以回覆方式貼上捐血證明或相片。管理員會按你於BK參與過熱血勳章記錄,頒發「熱血」勳章到你的戶口。(*如有需要記得遮蔽私人資料啊!)

BK義工隊捐血活動後感:http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&;uid=515258&do=blog&id=163394

*為鼓勵國民踴躍及定期捐血,「熱血」 blood_icon03_1.gif 勳章派發截止日期為2016年6月30日。(有效期為6個月,以派發當日後計) 逢星期四派發勳章。

首次,參加BK義勇軍「熱血」勳章活動的國民,可獲頒「熱血」勳章,第二次的可獲「金熱血」勳章,第三次或以上的參加的,更可獲「+3金熱血」勳章,如此類推。國民有「+5金熱血」 bk_20160330_blood_2.gif 勳章的話,將會得到BK 額外送出的神秘禮物一份 (詳情將會收到PM通知)。

BK藉此活動鼓勵國民,養成定期捐血的習慣。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:BK高度榮譽 捐血救人「熱血」勳章 第5度登場

想捐,可惜我d血唔用得

禁止訪問

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 +4熱血勳章 親子王國15週年勳章

回覆:外交大使 的帖子

29/3/2016

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 外交大使 的帖子

大宅

熱血金章

Donated on 20/02/2016

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

回覆 meiky 的帖子

只需要去到紅十字會捐血中心就可以登記,你睇下邊個中心方便你去就可以架喇!

紅十字會>捐血好去處

http://www5.ha.org.hk/rcbts/hkarticle.asp?bid=21&MenuID=5#.VvyWcHqd7Ps

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

回覆 外交大使 的帖子

已捐血。

男爵府

熱血勳章

回覆 外交大使 的帖子

己於2月20日捐血

別墅

熱血勳章

姑娘有改過,可以嗎?

男爵府

熱血金章 畀面勳章

12/3捐完。

珍珠宮

熱血金章

回覆:外交大使 的帖子

450ml

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

公爵府

+4熱血勳章

已在3月28日捐血

複式洋房

熱血金章

回覆樓主:

2016年2月1日

別墅

熱血勳章

十公里 發表於 16-4-1 20:43
姑娘有改過,可以嗎?
還未有無勳章嘅 ?我是在2月20號捐血的。

大宅

畀面勳章

捐血救人

外交大使  你好,需要上傳捐血日期證明才可獲派勳章啊   發表於 16-4-7 17:32

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章

好有意義的勳章

大宅

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回

回覆:Josp 的帖子

生日正曰去捐,仲有奬狀添
希望大家支持捐血救人

Josp    發表於 16-4-5 11:41

男爵府

熱血金章

能夠幫人是一份福氣呢!何況這是公民義務。希望將這個咁有意義嘅行徑帶比身邊嘅朋友,甚至係唔認識嘅人!

首頁
12345...9

尾頁

跳至