親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

諗住暑假同爸爸媽媽及家姐一家四口去旅行,唔知跟團好還是自由行好..

PLANNING~~~~~

水晶宮

引用:諗住暑假同爸爸媽媽及家姐一家四口去旅行,

原帖由 adamanbaby 於 16-03-31 發表
諗住暑假同爸爸媽媽及家姐一家四口去旅行,唔知跟團好還是自由行好..

...
老人家如果老就跟團啦,人多意見多實嘈交

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆:跟團好還是自由行好

睇地方
跟團吾使煩
叫你行就行食就食

男爵府

我都怕人多意見多,如果自由行又要計劃行程,我自己一家三口鍾意自由行

大宅

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

睇下旅行團行程啱唔啱心水,如果啱就跟團唔駛自己費神,亦要睇你爸媽年紀,

男爵府

自由行自己找包車, 可以隨時改行程. 雖然貴D, 但方便好多.

男爵府

都好,睇下有冇團岩先

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇你地鍾意啦, 可以攞啲單張參考, 再睇自由行易唔易先諗啦

大宅

如有老人家, 跟團會好D

象牙宮

問下老人家意見,老人家喜歡跟團,因為多數早起身喜歡食野先 ,後生喜歡訓得晏佢地會無野做好悶,呢意見係聽過好多年長者講的。
跟團就無得拗,有咩問題都係團事,做攪手有時會有壓力,只係食野有時都好多意見,都幾煩除非個個都無所謂的,我地人多去會包團,玩得好開心。

大宅

引用:問下老人家意見,老人家喜歡跟團,因為多數

原帖由 mercurycc 於 16-03-31 發表
問下老人家意見,老人家喜歡跟團,因為多數早起身喜歡食野先 ,後生喜歡訓得晏佢地會無野做好悶,呢意見係 ...
包團好貴呢!我地都諗住暑假父母+幾姊妹家庭共12人去新加坡旅行,問過egl同美麗華,保守估計每人要$9000至1萬,個職員話跟團抵d。

男爵府

引用:諗住暑假同爸爸媽媽及家姐一家四口去旅行,

原帖由 adamanbaby 於 16-03-31 發表

...
如果全部係大人跟團都可以。
我試過帶幼少跟團,行程由晨早玩到夜晩,係好抵玩,但我要照顧兩個細的就勁攰。

象牙宮

引用:Quote:原帖由 mercurycc 於 16-03-31 發表

原帖由 carmenleung 於 16-04-03 發表
包團好貴呢!我地都諗住暑假父母+幾姊妹家庭共12人去新加坡旅行,問過egl同美麗華,保守估計每人要$9000至1 ...
12個都唔係間間肯做,搵多幾個會平d,包團係比跟團貴,不過就可以自已決定點玩,無咁多限制。

首頁

尾頁

跳至