潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

想去東京大購物,衫,褲,鞋,首飾物,袋.....有乜牌子係必買?边間店鋪係必去(在邊區)?
仲有乜嘢心水特別嘢會買?
多謝分享!!

[ 本文章最後由 Peninsula 於 08-10-4 18:51 編輯 ]

大宅

原文章由 Peninsula 於 08-10-4 18:44 發表
想去東京大購物,衫,褲,鞋,首飾物,袋.....有乜牌子係必買?边間店鋪係必去(在邊區)?
仲有乜嘢心水特別嘢會買?
多謝分享!!

我都想知呀, 昨晚有個舊同事月中會去 japan, 他問我有冇嘢要幫我買

侯爵府

醒目開學勳章

原文章由 gucci18 於 08-10-4 19:35 發表

我都想知呀, 昨晚有個舊同事月中會去 japan, 他問我有冇嘢要幫我買

我都想知 我妹十月底有去日本

禁止訪問

別墅

有D嘢係HK無,只限日本國內賣既嘢...有無姊妹可分享下?
好多人講既Burberry Blue label袋,日本D款係靚D多D (多D日本限定版)

珍珠宮

Comme Ca Ism 係 Comme de Garcon o既副線(平民版),在香港專門店都賣得相常唔平la,在日本買而又如果碰到係sale period買,就非常扺la!!!
另外,如果唔駛一定要有牌子o既野,不妨可考慮在新宿or 原宿d 大shopping mall ,睇下有冇d shop 仔有1000yen 3對o既絲襪or leggings 賣,雖然都只係made in China,但品質方面比在香港賣到d好好多wow!!!

[ 本文章最後由 wai001 於 08-10-12 14:27 編輯 ]
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

我記得有間Comme Ca Ism o既全座building o既專門店Comme Ca Store在日本東京新宿區,近歌舞伎町,附近有LUMINE EST商場!
另外,如鍾意化粧o既,不妨去日本東京銀座區Matsuya Ginza(松屋銀座)百貨OR東京新宿區小田急百貨賣Jill Stuart化粧品,因在香港冇專櫃賣,只有水貨店or精品鋪頭仔賣,賣得相對地不平宜,係抄價wow,在日本賣平d又齊貨哩!!!

[ 本文章最後由 wai001 於 08-10-12 14:49 編輯 ]
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

其實有好多地區都有Comme Ca Store,如涉谷,新宿,台場....好容易搵到!!!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

Comme Ca Ism 同 Comme de Garcon 係我嘅至愛....

新宿有一座幾層高, 好多野賣架, 我次次去日本都會去 Comme掃貨..

原文章由 wai001 於 08-10-12 14:21 發表
Comme Ca Ism 係 Comme de Garcon o既副線(平民版),在香港專門店都賣得相常唔平la,在日本買而又如果碰到係sale period買,就非常扺la!!!
另外,如果唔駛一定要有牌子o既野,不妨可考慮在新宿or 原宿d 大shopping mall , ...

[ 本文章最後由 kiki.kiki 於 08-10-12 14:52 編輯 ]

珍珠宮

不過,近排d yen升番好多,相對地去日本買野會冇o甘扺law!!!
(***我就係在暑假去了日本,當時100yen只兌換HK$7.2-$7.3,又剛剛係日本年中減價(7-8月),所以我當時買D野番香港,比較扺D WOW!!!)

珍珠宮

我試過就係今年在暑假果次去日本,在Comme Ca Store買了好些減價pattern靚靚又精美o既毛巾仔,只係300yen一條(原價600yen),非常扺,好開心,用黎做手信,大方德體!!!

珍珠宮

另外,在日本高級一d o既百貨公司,如三越,松屋,松板屋...等等,可在果道買到d好靘o既Anna Sui, Burberry, Vivienne Westwood, Celine.....之手巾仔/毛巾仔,大約係1000yen一條(為起港紙七十幾蚊條),比起在香港果d賣水貨o既鋪頭仔賣$100-$1xx,平好多wow!!!

[ 本文章最後由 wai001 於 08-10-12 15:22 編輯 ]

珍珠宮

計我話,最好都係買d香港冇o既,又或者係在香港賣得唔平o既日本野,o甘在日本買番香港多數都會扺好多law!!!

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

日本花姑,真喎.....

珍珠宮

另外,去東京上野區可以買到不少好平o既日本食野o既手信!!!

複式洋房

Undercover!

侯爵府

我每年去日本都有買jill stuart既化妝品,d包裝真係好靚

原文章由 wai001 於 08-10-12 14:44 發表
我記得有間Comme Ca Ism o既全座building o既專門店Comme Ca Store在日本東京新宿區,近歌舞伎町,附近有LUMINE EST商場!
另外,如鍾意化粧o既,不妨去日本東京銀座區Matsuya Ginza(松屋銀座)百貨OR東京新宿區小田急百貨賣Jill S ...

侯爵府

上次係東京買左呢個牌子既bb衫比個兒甥仔,都要成3百幾蚊。

原文章由 kiki.kiki 於 08-10-12 14:50 發表
Comme Ca Ism 同 Comme de Garcon 係我嘅至愛....

新宿有一座幾層高, 好多野賣架, 我次次去日本都會去 Comme掃貨..

侯爵府

我3月去日本時都係唱7.2-3,舊年仲抵,唱6.5咋!

原文章由 wai001 於 08-10-12 14:54 發表
不過,近排d yen升番好多,相對地去日本買野會冇o甘扺law!!!
(***我就係在暑假去了日本,當時100yen只兌換HK$7.2-$7.3,又剛剛係日本年中減價(7-8月),所以我當時買D野番香港,比較扺D WOW!!!) ...

男爵府

畀面勳章

我去日本除左掃衫褲鞋襪俾阿仔之外,自已就會去睇袋,上次買左個samantha thavasa既袋,佢係日本都幾hit,不過在香港無專門店,只在一d潮流店見過,另外我會買Burberry, Vivienne Westwood既手巾仔,around 100yen一條,平過香港水貨店,仲有波鞋,有d款香港無,而雨傘我都有買,有好多款都好靚,不過好多都係made in china,我買左把made in japan,不過就好貴,要萬幾yen,送俾阿媽,自己就唔捨得買多把,只係買made in china既,其他既如化妝品、零食等都會買少少
平平安安  快快樂樂  健健康康

首頁

尾頁

跳至