跳至

首頁

尾頁

洋房

嚟緊會去LA 玩,請問有冇中餐推介,飲茶,晚飯,甜品都可以,唔該!!

大宅

回覆:caileybaby 的帖子

又會去LA食中餐咁得意?
唐人街有酒樓,有點心店,珍珠奶茶。。。

洋房

ellie79 發表於 16-4-3 09:39
又會去LA食中餐咁得意?
唐人街有酒樓,有點心店,珍珠奶茶。。。

我唔鍾意食鬼佬嘢呀,請問有冇邊間推介,我好驚求奇入一間會中伏

大宅

caileybaby 發表於 16-4-3 09:47
我唔鍾意食鬼佬嘢呀,請問有冇邊間推介,我好驚求奇入一間會中伏
...

吓?係Monterey Park, Arcadia, Rowland heights, irvine,是但一間都ok。鼎泰豐都係正宗嘅。yelp 吓就知。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

樓主係咪香港嚟LA旅行?有個美國本地網址,好似香港openrice咁, www.yelp.com, 打chinese restaurant再打城市同州,會有好多當地餐館資料,食客們會有comments, 你可以慢慢睇下邊間合心水,食客仲有圖片上載,有地址可以google地圖位置,自己揸車的話租埋GPS,將地址輸入就好方便。

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

日韓菜同food truck啦。
你今日backup左未?

洋房

lottieclee 發表於 16-4-3 12:08
吓?係Monterey Park, Arcadia, Rowland heights, irvine,是但一間都ok。鼎泰豐都係正宗嘅。yelp 吓就知 ...

等我試下先,thx

洋房

rose-mag 發表於 16-4-3 12:26
樓主係咪香港嚟LA旅行?有個美國本地網址,好似香港openrice咁, www.yelp.com, 打chinese restaurant再打 ...

等我睇下,唔該曬

洋房

眼訓 發表於 16-4-4 00:08
日韓菜同food truck啦。

唔該晒依位jm,有機會都想試下 food truck

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

caileybaby 發表於 16-4-3 13:40
等我睇下,唔該曬
其實你真係可以試下非中餐,以前我都麻麻地美國嘢,但加州呢度嘅pizza比香港好食好多倍,墨西哥嘢抵食夾大件,意大利嘢都好多正宗,仲有越南嘢、蘇聯嘢、法國嘢、日韓嘢都好唔錯。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

引用:Quote:ellie79 發表於 16-4-3 09:39 又會去

原帖由 caileybaby 於 16-04-03 發表
...
LA 中餐一般唔會太差,我幾個住SF 既朋友定期揸6 hrs 車來LA食中餐,yes yes 去 yelp 就ok. review 多,星星多就應對 ok. enjoy

洋房

llpig 發表於 16-4-4 12:59
LA 中餐一般唔會太差,我幾個住SF 既朋友定期揸6 hrs 車來LA食中餐,yes yes 去 yelp 就ok. review 多,星 ...

唔該曬

首頁

尾頁

跳至