烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

先用水煮熟螺絲粉,“不“起,浸凍水,
然後煮湯,滾起放螺絲粉,就變成咁一粒粒。
食唔食得?

珍珠宮

回覆:方麗娟 的帖子

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章

湯有甚麼材料?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你用罐頭湯定係自已煮?加咗咩?

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

唔知道你用咩材料煮湯,但有時候牛奶、cream煮滾咗都會出現呢個情況,油水分離既感覺。所以有時食譜會叫人細火煮奶,一有泡就熄火,唔可以大滾

珍珠宮

引用:唔知道你用咩材料煮湯,但有時候牛奶、crea

原帖由 catcatmak 於 16-04-08 發表
唔知道你用咩材料煮湯,但有時候牛奶、cream煮滾咗都會出現呢個情況,油水分離既感覺。所以有時食譜會叫人 ...
原來如此,我用了大火

珍珠宮

引用:你用罐頭湯定係自已煮?加咗咩?

原帖由 rose-mag 於 16-04-08 發表
你用罐頭湯定係自已煮?加咗咩?
罐頭湯咋

珍珠宮

引用:湯有甚麼材料?

原帖由 alexpsp 於 16-04-08 發表
湯有甚麼材料?
磨菇忌廉湯,罐頭

首頁

尾頁

跳至