親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

愛寶樂園由明洞坐地鐵要兩個鐘,的士又要成千蚊,其實有冇類似的樂園,都可以俾小朋友玩,唔駛去咁遠?兒童大公園又係咪差唔多好玩?

伯爵府

坐地鐵去江南轉5001, 巴士都係40分鐘左右.
明洞坐的士去江車都係10000WON左右.
唔難去的. 大小朋友都好玩.

大宅

回覆:hui_bb 的帖子

的士係 10000 定 100000? 10000 咪HKD$6x?

男爵府

回覆:chieco 的帖子

我剛去完回來, 愛寶官網有架旅遊巴, 要早一天打電話預約留位, 我就叫酒店幫我打電話,明洞地鐵站2號出口有站, 來回車票連入場券一齊買大人Won40,000, 小朋友好似won 32,000.去程9:30,大約住1個小時車程, 車上一定有位坐, 回程6:30小朋友玩完可以係車瞓一陣, 明洞世宗酒店落車。

appleyummy    發表於 16-7-20 02:48

大宅

回覆:愛寶樂園咁遠...

我4大4小包車去,9點出發,10點回程,但包車仲貴過入場,不過都值的,因為玩完實在太辛苦了

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

複式洋房

回覆 bonnie991 的帖子

我睇過有人話可能會冇位坐? 咁你係另外買飛係咪呀?謝謝解答

複式洋房

回覆 HippoStore 的帖子

包車係咪要約實回程時間?大約幾錢呢?

男爵府

回覆:chieco 的帖子

早一日留名訂位,排隊上車時會對名, 我復活節去比較多香港人, 我見唔來回都唔止一班車,所以全部人都有位在, 而且旅遊大巴應該無企位。排隊時有個大叔講英文的,會問你係咪買來回, 買唔買埋愛寶入場券,一套買平d, 如果只買來回車票就won12000, 即時俾錢佢, 佢會即時俾回程車票和入場券你

複式洋房

咁我即係可以香港乜都唔駛買住,去到就預約,之後等車就買埋車票同入場券,對嗎咁預約係咪要講英文

子爵府

其實EGL都有門票加巴士套票賣的,出發前最少七日訂,唔一定去到先訂

Hi

大宅

引用:我剛去完回來, 愛寶官網有架旅遊巴, 要早

原帖由 bonnie991 於 16-04-08 發表
我剛去完回來, 愛寶官網有架旅遊巴, 要早一天打電話預約留位, 我就叫酒店幫我打電話,明洞地鐵站2號出口 ...
好似而家無左,可以whatapp 或者wechat問佢價錢,我問左佢4月份價錢大人門票34000+12000,小朋友29000+12000

男爵府

引用:回覆+bonnie991+的帖子咁我即係可以香港乜

原帖由 chieco 於 16-04-08 發表

咁我即係可以香港乜都唔駛買住,去到就預約,之後等車就買埋車票同入場券,對嗎咁預約 ...
我就早一日早上叫酒店職員幫我打電話訂位, 問清楚上車時間和等車位置, 係香港我只係上愛寶網搵晒呢d資料, 去到叫酒店幫手, 好簡單! 我有個同事都係咁做, 不過佢住弘大民宿, 所以就叫民宿既人幫佢打電話, 佢就係弘大站上車。你都可以自己打電話, 聽其他jm 講可以講英文, 不過我覺得叫酒店打會清楚d.

男爵府

呢幅相係手機版, 你用PC 開會見到有埋到站時間表

大宅

我覺得去首爾大公園五差太遠。。但方面好多

侯爵府

我都係地鐵轉5002巴士,好方便,全程有位坐,自己撘車時間易控制,我嗰日1家3口瞓到自然醒先去,夜晚玩到9點幾先走

大宅

引用:愛寶樂園由明洞坐地鐵要兩個鐘,的士又要成

愛寶樂園由明洞坐地鐵要兩個鐘,的士又要成千蚊,其實有冇類似的樂園,都可以俾小朋友玩,唔駛去咁遠?兒童大公 ...
我去左兒童大公園同首爾大公園代everland
我覺得都夠玩,又多櫻花睇

大宅

引用:回覆+HippoStore+的帖子包車係咪要約實回程

回覆 HippoStore 的帖子

包車係咪要約實回程時間?大約幾錢呢?
包劉生車去Everland 係w250,000 10 小時,額外1 小時加w20,000
但去南怡島就w300,000 10 小時,都係額外1小時加w20,000

包車係比坐shuttle 貴,但我覺得值,因為我地真係玩足全日,加上甘多細路,一玩完大家可以上車訓,好正

你可以睇我另一個post ,4個女人+4小孩,入面有多D料

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我覺得去首爾大公園五差太遠。。但方面好多

原帖由 HealthyB 於 16-04-09 發表
我覺得去首爾大公園五差太遠。。但方面好多
有冇機動遊戲?thx

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔去愛寶,去首爾大公園都好呀!又有機動遊戲又有動物,我小朋友4同7歲都好開心呀!如果我再㨂,會唔去愛寳!實在太遠啦!(我自由行去左兒童大公園,首爾大公園,愛寶樂園)

大宅

回覆:^曾小姐^ 的帖子

首爾公園分兩個入場。。机動遊戲一個,zoo另一個。我只去左机動遊戲,都大,好玩!

兒童大公園就一個park有机動同zoo...只需比$玩机動遊戲。。

尼两個公園方便好多。。

^曾小姐^    發表於 16-4-13 20:55

首頁

尾頁

跳至