跳至
[加拿大] 加航定國泰

首頁

尾頁

男爵府

8月中飛Toronto 探親兼探路回流,見國泰都有direct flight,因為好耐冇返過去,想問邊間好D!唔該哂!

男爵府

仲有係我地有個3歲小朋友同行!

複式洋房

if you consider food on flight is a major issue, AC food is hell

大宅

回覆:bettylovingbb 的帖子

感覺上AC delay情況幾嚴重(尤其內陸機)。 FYI, 我C6昨天搭10:00am由Toronto返港班機(AC015)delay到16:37先起飛!

男爵府

CX

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

啱啱今年1月搭AC返香港同3月搭AC去美國, 發覺無論服務, 飛機餐, 延誤等問題都比以前差很多, 經過呢兩次, 我唔會再搭AC了, 所以我會建議你搭CX。

複式洋房

I also recommend CX.

子爵府

我老公1星期前搭AC 去多倫多
佢話食物非常難食
而我自己鍾意搭CX
因為電影啱睇d
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

男爵府

AC改飛貴到嚇死

大宅

機票平。

男爵府

回覆:加航定國泰

應該唔駛問都知啦。

男爵府

多謝各位意見,咁會選CX啦。

男爵府

回覆 dlee_ca 的帖子

因為近期CX都有好多負面新聞,斦以先問。

複式洋房

bettylovingbb 發表於 16-4-12 09:03

"CX...好多負面新聞"......e.g. 689 luggage issue?

子爵府

回覆:加航定國泰

AC is rubbish

大宅

引用:回覆 dlee_ca 的帖子因為近期CX都有好多負

原帖由 bettylovingbb 於 16-04-12 發表

我 lee 兩年帶住小朋友飛 cx 直航,唔錯呀,細路有小朋友 drawing pack 提供,服務又唔錯,係出左境上機前買多幾支水上機

複式洋房

有小朋友 CX
會好D、空姐絕對nice
AC 我曽經要佢地幫忙、幫我扶一下行李上架(我有自己搬上架)、佢話佢地保險唔包、拒絕
所以以後我不搭 AC

別墅

剛五月,加航,溫哥華飛多倫多,1130 delay 到1730,去到多倫多成零晨一點幾,返到apartment 零晨兩點半,仲要帶住四歲大囝囝

之後投訴,generous 到話下次買機票有八五折,真係多謝晒!

如非必要,我以後一定一定唔會再買加航!!!

複式洋房

AC位濶少少
但食物堅垃圾

別墅

我5月岩岩飛完溫哥華多倫多, 都6月冇返去, 生完個月第一次同老公帶住佢飛. 我地坐CX HKG-> YVR, 再住AC內陸係 YVR->YYZ, 最後住返 CX 係YYZ->HKG.

CX 香港好準時起飛, request 坐第一行, 回程個時個坐本身同老公分開, 佢地既職員好好咁幫我係機倉門已問個客可唔可以同調位, 雖然CX貴D但感覺點都應該好過AC.

首頁

尾頁

跳至