自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

今朝阿囡只係著左一件短袖運動服返學,但今日咁涼,好擔心佢會凍親.
工人放左假,呢D小節位,係我疏忽大意
返學時,治途我都覺得凍,我問佢凍唔凍,佢話唔凍.
我教佢,如果係學校凍,就跑下跳下,佢話老師唔比架,唉,好擔心...

琥珀宮

畀面勳章

引用:今朝阿囡只係著左一件短袖運動服返學,但今

原帖由 方方媽媽 於 16-04-12 發表
今朝阿囡只係著左一件短袖運動服返學,但今日咁涼,好擔心佢會凍親.
工人放左假,呢D小節位,係我疏忽大意:bash ...
做父母真係唔容易

水晶宮

I9528 發表於 16-4-12 10:45
做父母真係唔容易
係,日日6點幾就起身煮早餐,晚上七點返到屋企才煮晚飯.之後攪完一輪,陪阿囡傾下計,已經九點幾十點,佢瞓左之後,我先至開始自己執屋、沖涼,做埋D濕星野,已經一兩點
不過,阿囡好開心我可以親自煮野比佢食,日日新款,佢仲會點菜.日前點了薄餅做早餐,咁我早D起身搓粉焗餅啦,點知焗起......
佢話唔係想要意式pizza,係想要印度薄餅

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:I9528 發表於 16-4-12 10:45 做父母

係,日日6點幾就起身煮早餐,晚上七點返到屋企才煮晚飯.之後攪完一輪,陪阿囡傾下計,已經九點幾十點,佢瞓左之 ...
下次焗燶d,即變印度嘅

natjosejim    發表於 16-4-13 10:57
wcpcelia    發表於 16-4-12 16:23
99dogdog    發表於 16-4-12 14:43
meow_day    發表於 16-4-12 14:10
傻豬仔    發表於 16-4-12 12:26
nieualma    發表於 16-4-12 11:08
babymama07    發表於 16-4-12 11:00
方方媽媽    發表於 16-4-12 10:59

珍珠宮

我仔都係,無里頭今日突然换左夏季校服, 凍c佢

方方媽媽    發表於 16-4-12 10:59

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一凍一熱,真係畀天氣玩死﹗

我仔尋晚發高燒,今朝一早返左學考試﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

方方媽媽 發表於 16-4-12 10:44
我囡上星期就係咁,姐姐冇提佢帶外套,但學校有冷氣,結果凍病左。高燒幾日,心痛死又破財。
係我大意,冇提姐姐要叫佢帶外套。立即提姐姐無論幾熱,都要叫佢地帶外套。

希望你囡冇事。

伯爵府

回覆:今朝成朝唔安樂

放心,小朋友係唔怕凍的,小息跑2跑就滿頭大汗

水晶宮

薯圈 發表於 16-4-12 10:57
我仔都係,無里頭今日突然换左夏季校服, 凍c佢
有無著外套?
今日堅凍呀

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

又真係幾大意

我有工人時, 著衫呢d我都一定自己睇

禁止訪問

回覆:今朝成朝唔安樂

子爵府

我同你有一模一樣既感覺我! 做人阿媽真係唔簡單

子爵府

引用:Quote:I9528+發表於+16-4-12+10:45+做父母

係,日日6點幾就起身煮早餐,晚上七點返到屋企才煮晚飯.之後攪完一輪,陪阿囡傾下計,已經九點幾十點,佢瞓左之 ...
我仔一時會點iron man pancake添啊,真係暈低

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我女今日堅持着夏季校服,又唔肯着冬季的冷外套,寧願着多一件底衫+夏季外套,我都怕佢冷親!

男爵府

回覆:方方媽媽 的帖子

下次返學前,睇咗天氣溫度先 !!

水晶宮

kc_01k 發表於 16-4-12 11:00
又真係幾大意

我有工人時, 著衫呢d我都一定自己睇
我工人一向都比我更緊張,從來唔會比我囡著唔夠衫,出街一定帶傘、紙巾、水,每晚都逼我囡食一大碗飯,唔比佢玩ipad,逼佢早瞓.....
我只係負責陪玩、陪傾計架乍.

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

好彩老公昨晚夜返,一回家就話外面又涼返啊,我今朝醒起老公說話,先識得俾冬季運動服小朋友着。學校應該無咁涼,不過你接放學記住帶件外套仔同暖水俾你朋友啦!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:kc_01k+發表於+16-4-12+11:00+又真係

我工人一向都比我更緊張,從來唔會比我囡著唔夠衫,出街一定帶傘、紙巾、水,每晚都逼我囡食一大碗飯,唔比佢玩 ...
你工人都幾叻喎!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

下次記得睇左溫度先喇

小朋友好勁架,唔係咁怕凍,至緊要學校無開冷氣

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至