烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

有冇方法炒河粉唔會炒到粹哂?
粹哂個樣好肉酸
唔該

超級版主

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

先炒配料,最後放河粉,兜炒幾下就可以上碟!(其實河粉買回來已經是熟的,不需要亦不可以炒太耐)
原文章由 msconnie 於 08-10-19 14:10 發表
粹哂個樣好肉酸
唔該
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

原文章由 msconnie 於 08-10-19 14:10 發表
粹哂個樣好肉酸
唔該

我 是 一 面 用 鑊 先 炒 熟 肉 類 和 配 料 ﹐ 另 一 面 用 微 波 爐 先 叮 熱 河 粉 。 然 後 將 所 有 肉 類 ﹐ 配 料 和 河 粉 倒 返 鑊 中 再 加 調 味 醬 汁 ﹐ 最 後 用 對 chopsticks 和 鑊 剷 兩 隻 手 一 齊 輕 手 攪 勻 就 OK﹐ D 粉 唔 會 粹 。

珍珠宮

2021勳章

阿蘇話要逐條河粉 meet 開佢
然後分開炒. 河粉先上色, 再炒配料.

別墅

我是用筷子, 左右手一對來炒, 一定得

粹哂個樣好肉酸
唔該

侯爵府

好媽媽勳章

一手渣筷子用作"兜亂"d 粉, 另一手渣"鑊產"用昨剷底免黐鑊

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

之前睇過本烹飪書教要逐條挑鬆先炒得靚架
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

河粉買回來點樣洗,
我上次沖完水再炒, 即變左一pat pat,
跟住問人, 話吾洗洗 一洗左佢面頭個層油d河粉就好快爛, 但係吾洗我又吾敢買, 請問你地點洗架undefined

首頁

尾頁

跳至
熱門主題