論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企賓賓做咗三個月到,我哋諗住唔想交下一期外傭稅,於是協商終止依家合約後,再請番佢,其實佢只要即日來回過一趟澳門便可,但佢要求返要在十二月底放十日假返菲律賓見個仔同老公,我哋話唔太可能佢就黑晒面。
我真係好激氣,佢到依家都唔太識煮飯,但照顧bb就還可以,時不時去完大小二便唔記得沖廁所,一嚟時唔使兩星期我曾經想炒佢,事關佢夠膽無人喺屋企時喺我張床度訓覺,當時bb無訓,喺佢隔離自己玩,但由於我工作真係好忙,所以無炒,之後佢又自己遞過信話唔做,我哋無留佢,隔兩日佢又收返幫辭職信,話屋企有事,但解決咗所以想做返等...中間我哋有好多野不滿佢,不再詳講,但到依家做咗三個月,佢開始懶散,好多清潔野要我講先做,同慢慢開始學識黑面,佢以為自己真係好掂,成日都提出啲無可能答應佢要求例如要放星期四或星期日等,好煩,我最唔鐘意工人以為自己好有把炮,成日同我講數,咁樣無意思,所以唔知換唔換咗佢好,但換咗佢又唔知有咩更好既選擇。大家可唔可以俾下意見。

大宅

原文章由 enahau 於 08-10-19 16:20 發表
屋企賓賓做咗三個月到,我哋諗住唔想交下一期外傭稅,於是協商終止依家合約後,再請番佢,其實佢只要即日來回過一趟澳門便可,但佢要求返要在十二月底放十日假返菲律賓見個仔同老公,我哋話唔太可能佢就黑晒面。
我真係好激氣,佢 ...

樓主.長痛不如短痛.請過一個好過la.你地都發生左咁多問題...我同之前個工人一路都有問題.但我唸住算la.用埋完約先.問題又唔係太大.所以一路冇傾同解決.點知佢突然走左.仲話要告我...所以話d工人幾醒呀....一比佢食住上.你就變左聽佢話.佢使你嫁la...佢先係老闆呀....小心.

珍珠宮

減齡達人勳章

樓主, 既然你對ヱ人有咁多不滿, 再加上你都唔想交下一期外傭稅. 不如快啲換個新工人啦!
原文章由 enahau 於 08-10-19 16:20 發表
我真係好激氣,佢 ...

伯爵府

畀面勳章

早炒早著
遲炒訓唔著

首頁

尾頁

跳至