跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

除左我媽同家姐之外..
我奶奶成日都會話bb細粒同un..仲有出面街果d人又係咁講..唉
你地屋企人會唔會咁架..??

其實bb 都唔un..佢由原來係最低果條線之下..而家已經上番尾二果條線之上...醫生仲話幾好..20磅真係輕左d咩..??

但係佢已經食四餐奶, 2餐粥仔..

有時都會搞到我再懷疑..係咪un 得制..

大宅

畀面勳章

我亞囡依家都係德21磅者,出世7磅半,我自己覺得都算OK囉,不過我個囡就好明顯依家係比以前瘦,尤其塊面仔,以前面仔都漲漲地,依家真係瘦左,磅數就無咩增度,不過好明顯係高左好多囉,其實只要BB吃得,玩得,健健康康,唔使話一定要肥嘅.

子爵府

我都係咁諗..不過聽到既時候..總係會有d唔係咁開心.囉.

大宅

原文章由 adakitty 於 08-10-22 12:09 發表
除左我媽同家姐之外..
我奶奶成日都會話bb細粒同un..仲有出面街果d人又係咁講..唉

其實bb 都唔un..佢由原來係最低果條線之下..而家已經上番尾二果條線之上...醫生仲話幾好..20磅真係輕左d ...

20lbs~ 絕對無問題喎~

我個囡得而家先得16lbs~
我個大囡而家2歲9個月, 先得28lbs, 我又唔覺有問題~

唔洗介意人地講咩架~ 健康最緊要

[/url]

複式洋房

我個女都係得21磅,而出世時有成9.3磅架,
計落好似比其他BB瞬色咗,
成日都有人話 “點解咁揸架,人地個BB出世得6磅幾,佢而家都有26~7磅啦...."
雖然聽落個心真係唔舒服,咁又點姐?!
只要BB everything ok 咪得囉,唔洗理D人點講架~

大宅

my son also 20lb. some of my friends said that he is "fat"

ii think your 99 said "un" beacuse your bb dont have a "fatty" face

別墅

我個囡都係得16lbs~
你囡囡唔似咁輕 wor... 我覺得你囡囡好高 tim

原文章由 ky2005 於 08-10-22 13:12 發表

20lbs~ 絕對無問題喎~

我個囡得而家先得16lbs~
我個大囡而家2歲9個月, 先得28lbs, 我又唔覺有問題~

唔洗介意人地講咩架~ 健康最緊要

子爵府

佢塊面都細粒架..不過仲有雙下巴係度架..

原文章由 beibei0080 於 08-10-22 01:37 PM 發表
my son also 20lb. some of my friends said that he is "fat"

ii think your 99 said "un" beacuse your bb dont have a "fatty" face

男爵府

畀面勳章

我個仔都係得20磅,有0的朋友見到會話阿仔瘦,但我覺得只要阿仔健康就無所謂。

大宅

竟然我家隻臭bb唔係最輕... 佢得18.1lb咋! d朋友都會話佢瘦唔係肥嘟嘟嗰隻架!
唔理loo... 最緊要係佢健健康康無病無痛!

welcome to audreyMAmi BLOG

大宅

好媽媽勳章

我呀仔都係20磅!我一向都覺得佢un架,不過佢健健康康、食得訓得,都算ok架勒!

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

我個囡都係20磅,成日都有人話佢瘦,但我都冇法,睇見佢精靈咪幾好。
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

別墅

係架, 比起bb時好似縮曬水. 但bb唔識郁, 宜家勁活躍. 我諗由其係仔. 我亞仔22磅. 6個月時穿1yr+既衫. Now冇變過. 仲覺得件衫大咗. 因為高咗. 又non-stop所以冇曬一節節. 最緊要健康就得啦. 如果肥tun tun, 又成病. 仲怪怪. 算啦! 老人家係噤架喇.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔係喎...20磅已經好好...我仔仔有23磅..都已經比人成日話肥仔..佢得個<大比>勁咋

禁止訪問

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

原文章由 adakitty 於 08-10-22 12:09 發表
除左我媽同家姐之外..

其實bb 都唔un..佢由原來係最低果條線之下..而家已經上番尾二果條線之上...醫生仲話幾好..20磅真係輕左d ...

我99成日都話阿b un, 我阿b又唔太鍾意食0野咁, 佢唔食0野99驚佢唔夠營養咪勞氣囉... 我唔理人地點講, 健康院姑娘話阿仔在標準成長線, 健康就ok...

囝囝: 爸爸和媽媽希望你健康快樂成長

子爵府

睇佢張相唔似喎..

原文章由 audreybaby 於 08-10-22 10:10 PM 發表
竟然我家隻臭bb唔係最輕... 佢得18.1lb咋! d朋友都會話佢瘦唔係肥嘟嘟嗰隻架!
唔理loo... 最緊要係佢健健康康無病無痛!

子爵府

琴日去完健康院啦..
姑娘都話bb 重得好好..代表佢食得夠..而家上番兩條線..
但係話佢食奶奶食得太多..
佢而家食緊四餐奶 + 兩餐粥..
佢叫我同佢減番兩餐..比其他野佢食..
9點-10點果餐我就可以幫佢轉食通粉o者..(不過日日食都好悶..)
下午茶果餐..姑娘都話要減..但係我又覺得d麵包唔係對佢咁好..
餅乾又熱氣...
你地會點做..??

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

原文章由 adakitty 於 08-10-24 09:46 發表
琴日去完健康院啦..
姑娘都話bb 重得好好..代表佢食得夠..而家上番兩條線..
但係話佢食奶奶食得太多..
佢而家食緊四餐奶 + 兩餐粥..
佢叫我同佢減番兩餐..比其他野佢食..
9點-10點果餐我就可以幫 ...

我同你bb一樣食緊四餐奶 + 兩餐粉, 姑娘都話佢食奶奶食得太多... 煩惱中...

囝囝: 爸爸和媽媽希望你健康快樂成長

子爵府

KS68 ,

咁你有冇諗過比麵包 or 其他野佢食呀..??

我個仔好易敏感...醫生都唔見議我餵咁多大人野比佢..

首頁

尾頁

跳至