自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個背脊尤其是近雞翼地方,成舊硬晒,發炎個隻,買咗安美露揸了數天,也沒有什麼好轉,請問有沒有其他藥膏可用,可以放鬆番肌肉?另外想問安美露是否有很多種?我早前在藥房買的時候,Sales問我要日本定大陸?我話要日本個隻,雖然是日本,但與蘇玉華在電視台賣廣告那種清新安美露又不同,請問蘇玉華賣廣告那種是否有效呢?唔該介紹吓,真係肩膀很痛呀!

超級版主

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

試下用"奔肌"啦!二十零蚊支~以前醫生介紹我用ga!
原文章由 Fansfamily 於 08-10-22 12:40 發表
我個背脊尤其是近雞翼地方,成舊硬晒,發炎個隻,買咗安美露揸了數天,也沒有什麼好轉,請問有沒有其他藥膏可用,可以放鬆番肌肉?另外想問安美露是否有很多種?我早前在藥房買的時候,Sales問我要日本定大陸?我話要日本個隻, ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

侯爵府

2021勳章 畀面勳章

去睇醫生啦..搵個推拿同你推..好過唔知搽幾多先好呀!!

大宅

畀面勳章

你可能係肩"州"炎,去睇吓醫生啦.以防會變得更嚴重.

大宅

咁是否要睇跌打定係睇普通西醫?若真係肩周炎,會唔會很難醫呢?

男爵府

2021勳章

會唔會感冒菌入骨呀 ?睇醫生好d噃. 要食消炎藥架

子爵府

2021勳章

原文章由 Fansfamily 於 08-10-22 12:40 發表
我個背脊尤其是近雞翼地方,成舊硬晒,發炎個隻,買咗安美露揸了數天,也沒有什麼好轉,請問有沒有其他藥膏可用,可以放鬆番肌肉?另外想問安美露是否有很多種?我早前在藥房買的時候,Sales問我要日本定大陸?我話要日本個隻, ...

Dear Fansfamily:

試下特效安美露 (記住特效呀) , 要萬O或屈臣氏 有藥劑師果D至有ga...

侯爵府

2021勳章 畀面勳章

原文章由 Fansfamily 於 08-10-22 14:12 發表
咁是否要睇跌打定係睇普通西醫?若真係肩周炎,會唔會很難醫呢?

搵推拿醫師啦..佢同你推返鬆佢..同埋可以移返正d骨位架..
不過就要忍得痛囉..

不過推完真係好舒服架!!

象牙宮

牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章

你最好睇醫生。因為呢個係病,再惡化係會硬化到move唔到架。

洋房

減少拎重物, 看醫生會有的藥膏搽, 我上星期都係.

洋房

我都係噃..而家睇緊物理治療, 睇左4次...雖然無初時咁痛到瞓唔倒, 但也亦然係痛囉!
有無咩專科/師父 好介紹呢?

子爵府

2021勳章

我都係長期有事

一星期一次俾人做推拿
用熱氈/熱水袋撫
貼大塊的止痛藥膠布

侯爵府

Fansfamily:

一定要睇醫生,好難會自己好番。仲有唔好怕痛,就就住佢唔郁,咁樣只會愈來愈梗,咁樣你第日隻手可以郁得嘅角度,就會愈來愈小,就連搋起手着衫都唔得架喇!

睇咩醫生就要自已選擇,如:物理治療,針灸,推拿,拔罐,跌打等都有效,睇你夾唔夾。

仲有,要介口,酸嘅嘢,糯米,就唔好食喇!

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

子爵府

一定要按摩,我又係一湊bb就又硬又痛,半夜都要起身食止痛藥!
而家買左oto頸x鬆,就好好多,唔使成日食藥

男爵府

我都好似你咁呀, 但我就未至於"成舊硬晒" , 不過好多時瞓

醒舉高隻手, 就會成個博頭位酸軟晒. 我都只係買左支安美露擦.

有冇D好方法介紹吓 ?

珍珠宮

醒目開學勳章

我啱啱都有呢個情況, 真係好痛, 初初都仲可以郁下, 後尾好痛, 叫我爸爸幫我(練)下, 再加上貼d膏貼就好返d, 不過而家仲痛緊, 決定唔理佢

水晶宮

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有支藥膏叫"服他靈", 是外用的消炎藥膏, 有效, 而且gel狀, 好快吸收, 去有RX的藥房就可買到。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

肌肉發炎千其唔好用"辣"野再去刺激佢,安美露呀,什麼辣椒標呀,總之係會發熱果d都唔岩架,會令發炎地方更加受傷.

你應該係用冷凍來令肌肉放鬆,你可以先用冰用毛巾包住去舒緩在先,再去藥房買"deep cold"曼秀雷敦凍療鎖痛膏,28蚊一支咁上下,返來就擺入雪柜,你先放鬆在肌肉先啦.
<br><br>

大宅

我想是否我用的枕頭有問題,因我用了雅芳婷的枕頭,是在枕頭兩旁加一塊,兩塊至三塊的那種枕頭,不知是否現在年紀大,要加墊,定係換智能枕較好,你們有什麼好提議呀?

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 Fansfamily 於 08-10-29 13:06 發表
我想是否我用的枕頭有問題,因我用了雅芳婷的枕頭,是在枕頭兩旁加一塊,兩塊至三塊的那種枕頭,不知是否現在年紀大,要加墊,定係換智能枕較好,你們有什麼好提議呀? ...

你講果種我都有,我先生成日因為個枕頭訓得唔好就買,成日買得好衝動架,係舖頭一聽人講好就買而家我有5個只訓在一陣枕頭,掉又唔係(3百幾蚊個)用膠袋入住擺係道唔知點算.而家佢買左肥肥介紹果種就冇頸痛,同訓得著喎.

不過要留意返雞翼位同肩個位置酸痛,如果年齡50歲就係叫50肩喎,好難醫喎,盡可能唔好飲酸野同食酸,豆類.

要消在炎先可以用針灸喎.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至