美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

用過既JM可唔可以分享下CPB同POLA既skin care同make up 邊個好用啲呀?

子爵府

tungtung77 發表於 16-6-8 22:51
用過既JM可唔可以分享下CPB同POLA既skin care同make up 邊個好用啲呀?

Skincare黎講我鍾意Pola,makeup 我比較鍾意Cdp

大宅

回覆:有無JM 用過Cle de Peau同POLA呀?

其實Pola適合夏天用嗎?我買左黑ba,覺得笠,想留冬天用

複式洋房

andeskinki 發表於 16-6-10 18:38
Skincare黎講我鍾意Pola,makeup 我比較鍾意Cdp

謝謝分享啊!有咩products 你覺得係必買嫁?我係日本呀,暫時買咗cpb既highlight 同 Pola 既cleasning cream and wash.

複式洋房

寶寶累了 發表於 16-6-10 21:45

我都想知道呀!請問你係用緊BA 既咩products 呀?

子爵府

tungtung77 發表於 16-6-10 22:42
謝謝分享啊!有咩products 你覺得係必買嫁?我係日本呀,暫時買咗cpb既highlight 同 Pola 既cleasning cre ...

日本必買....makeup 我會話e大餅同Albion 既skincare,其實胭脂我覺得您可以係個邊買多d,因為真係多色揀,仲有防曬,佢地個邊其實好多防曬牌子都做得好好,特別係噴霧式個d!
眼線筆仲有睫毛液同潤唇膏我每次都係大手入貨!差不多係噤上下,因為我近年都好少再用paper mask,所以無得特別推介,指甲油,如果您鍾意熱水就可以卸甲既話,您不防可以係日本買,都幾多色架!
記得要去loft行下

子爵府

寶寶累了 發表於 16-6-10 21:45

Pola有白,紅,黑ba,我係三支都用過,淨係鍾意黑ba,所以一到夏天就同Pola say goodbye

子爵府

tungtung77 發表於 16-6-10 22:42
謝謝分享啊!有咩products 你覺得係必買嫁?我係日本呀,暫時買咗cpb既highlight 同 Pola 既cleasning cre ...

如果以cdp黎講,我會鍾意佢既美白base同foundation .
我覺得係佢地makeup 產品黎講比較好用既。

侯爵府

tungtung77 發表於 16-6-8 22:51
CDP SKINCARE 做到光澤水潤效果,較適合中性肌用。我乾肌,覺得新版夏天用都幾好,但冬天就必定要用返POLA,POLA係滋潤緊緻型,夏天只有白BA啱用,不過可能好多JM都會嫌笠,我就剛剛好。我覺得POLA SKINCARE唔平,而且好耐用,如果未試過就入大支裝會較冒險,如果你已買,BA有無跟SAMPLE俾你,試下先啦。唔係就買支HALF SIZE BA LOTION試下,冬天用好好的。

CDP除BL外,SKINCARE我推介3 STEP MASK同美白MASK,MAKEUP就有各支BASE,EYE SHADOW,HIGHLIGHT,唇膏都好靚,不過就係貴啲囉

侯爵府

andeskinki 發表於 16-6-10 22:55
Pola有白,紅,黑ba,我係三支都用過,淨係鍾意黑ba,所以一到夏天就同Pola say goodbye
...
我都唔鐘意RED BA,簡直嘥錢。
白BA MILK都好用,我今個夏天用緊,夠潤但又唔笠~
不過當然係黑BA最好,用過VALMONT,我都係會揀返POLA冬天用囉,較啱乾肌

複式洋房

andeskinki 發表於 16-6-10 22:53
日本必買....makeup 我會話e大餅同Albion 既skincare,其實胭脂我覺得您可以係個邊買多d,因為真係多色揀, ...

thx for sharing!!
sis 你係咩膚質?我係混合偏乾,如果用錯產品會生暗粒

複式洋房

KAY+2 發表於 16-6-11 09:33
CDP SKINCARE 做到光澤水潤效果,較適合中性肌用。我乾肌,覺得新版夏天用都幾好,但冬天就必定要用返POLA ...

thx for sharing!
咁即係overall 係BA 潤啲?
Cpb 我買咗make up 既product, Pola 就只買左洗面嗰兩樣products, 好驚笠呀
用左兩日sample, 覺得okay, 但未至於好impress

子爵府

tungtung77 發表於 16-6-13 08:04
thx for sharing!!
sis 你係咩膚質?我係混合偏乾,如果用錯產品會生暗粒
...

我同您一樣,混合偏乾,可能而家算係乾性喇,又係好易生暗粒!

侯爵府

tungtung77 發表於 16-6-13 08:07
thx for sharing!
咁即係overall 係BA 潤啲?
Cpb 我買咗make up 既product, Pola 就只買左洗面嗰兩樣prod ...
我覺得POLA洗面同落妝反而無CDP好喎,我兩者都用過幾支SAMPLES,俾我會買CDP囉。
其實SKINCARE都要用幾星期先知效果,單用佢LOTION+MILK/CREAM,唔額外加SERUM都好保濕同潤,我覺得已經唔錯了。

複式洋房

andeskinki 發表於 16-6-13 08:57
我同您一樣,混合偏乾,可能而家算係乾性喇,又係好易生暗粒!

係呀!咁咪即係我都唔適合用Pola BA? 仲心思思想買佢支lotion 添!

複式洋房

KAY+2 發表於 16-6-13 09:16
我覺得POLA洗面同落妝反而無CDP好喎,我兩者都用過幾支SAMPLES,俾我會買CDP囉。
其實SKINCARE都要用幾星期 ...

真係呀?我之前用過cle de peau 洗面,覺得不過不失啦!希望今次pola ba 夾到我

子爵府

tungtung77 發表於 16-6-14 00:07
係呀!咁咪即係我都唔適合用Pola BA? 仲心思思想買佢支lotion 添!

Pola分黑ba,紅ba,白ba,夏天通常用白ba,紅ba係比較中性,黑ba比較滋潤,pola係屬於改善膚質既skincare,所以其實睇下您想要咩效果既skincare,之前我係試過黑ba lotion配白ba milk,因為我需要多d水,但如果配黑ba milk又太笠,所以又買左支白ba milk,想乾身少少,但我對白ba milk感覺又麻麻地,所以就擺左係度,搽手搽腳喇。您去counter試清楚先買啦,畢竟一支都唔平架嘛

子爵府

Btw,我而家係用緊Albion Excia 既美白乳液配cosme decorte既liposome

禁止訪問

男爵府

del

Del

首頁

尾頁

跳至