家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我入伙時無加防盜眼,依家想加番,有無邊隻推介,叫人整又怕好貴

男爵府

係咪呢啲?門要鑽孔才裝,我見c6好快裝完!

男爵府

係呀係呀點整

男爵府

我c6整架,我見佢好快整完,但我都有幫下佢扶住下咁啦,門要鑽孔,你買時問下佢包唔包裝啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章

happylife1210 發表於 16-6-10 00:49

請問你這款幾錢?
在那裡購買?

男爵府

PaPa 發表於 16-6-11 15:40
請問你這款幾錢?
在那裡購買?

$1250砵蘭街買

珍珠宮

2024年龍年勳章

happylife1210 發表於 16-6-11 17:05
$1250砵蘭街買

甚麼牌子?
屏幕清晰嗎?
有無特別功能?

男爵府

MUL-T-LOCK ,PLC 有賣,你可以上去試下功能效果!我覺得影象都可以,角度都好濶!

男爵府

回覆 happylife1210 的帖子

成千幾好貴,我果時連裝埋都係千幾,只係我怕貴無裝咋

洋房

happylife1210 發表於 16-6-10 00:49

請問你呢款係咪24小時長時間錄影架呢?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

逃寶好多, 由百零人仔到過千都有, 功能唔同, 平既只有按鐘時著mon, 貴既可以上網打你手提同來訪人對話都得.

香港我係深水埗都買左一款好似$500(應該都係人仔2-300國貨)可以影相/拍video 但冇聲, 都OK 啦. 640X480 像素 咁上下, 拆左個防盜眼, 裝上去就得, 10分鐘可以攪掂, 如果門本身冇裝防盜眼就要開孔.我 set 左探測到有人行過就 拍30秒video, 但由探測到起動開始拍片要大慨2秒, 如果個人只係行過係唔會拍到人.充電用手機電, 都好易配到, 大慨一星期要差一次.
可以set 連續錄影, 但我估舊電未必可以捱到一日, 除非你用火牛直接比電, 但咁做就要在門上拉線, 唔多美觀.

男爵府

我買果個係有人按鐘才會有錄影像,晝面都好清下,我地覺得夠用了!
果啲有人行過都錄影嘅會貴啲,不過我地覺得冇需要囉!

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我因為有鐵閘, 訪客係按唔到上面個掣, 所以要set 自動錄影.

洋房

clpapa 發表於 16-8-26 17:44
我因為有鐵閘, 訪客係按唔到上面個掣, 所以要set 自動錄影.

自動錄影係咪可以24小時長錄架?

版主

KathyTing 發表於 16-10-13 02:02
自動錄影係咪可以24小時長錄架?
可以set 連續錄影, 但我估舊電未必可以捱到一日, 除非你用火牛直接比電, 但咁做就要在門上拉線, 唔多美觀.

試過用其他USB 鏡頭(淨鏡頭同錄影, 畫面要取咭用電腦睇), 一塊10400 mah 外置充電大慨用24小時多少少.

首頁

尾頁

跳至