母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問你地d BB 幾多個月可以戒到夜奶呢?

大宅

唔係嚇你 ,係冇得 "同佢戒" 每個小朋友唔同,我果件歲半以為戒左依家又食返,好在我係工人餵奶樽先有覺好訓.
[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/pic/080130/QHJc.jpg[/img

別墅

原文章由 Jojolaw99 於 08-10-23 04:03 PM 發表
唔係嚇你 ,係冇得 "同佢戒" 每個小朋友唔同,我果件歲半以為戒左依家又食返,好在我係工人餵奶樽先有覺好訓.

係呀!我個女之前明明有成個星期唔食夜奶, 呢兩日又食翻! 我個friend 都係, 佢bb啲食奶時間向前"tun"明明唔駛食夜奶, 依家又食返!

不過我又d Friend, 滿月就佢個b戒!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我個仔滿月之後就戒左,而家4個幾月,都會有一兩晚食番,不過隔好耐先會食番,今個月都無食過

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原文章由 karen227 於 08-10-23 16:00 發表
請問你地d BB 幾多個月可以戒到夜奶呢?

唔駛戒, 要停既佢自己會停. 我個BB3個左右就戒左夜奶, 不過佢係超夜訓BB.

大宅

我同意真係話唔埋,我個大b食到兩歲先停,一直都要食夜奶,未戒過.
我個細b,兩個月大自己戒夜奶,一訓9個小時,正當我歡喜之時,依家四個月大又食番,晚晚起身,一覺訓天光的美夢又破滅.....

男爵府

大仔近2個月戒, 11pm訓到6am
細仔依家2個月, 11pm訓到4am咁上下
我冇刻意同佢地戒

子爵府

我個b自己响個半月戒咗.係佢自己唔起身食架,攪到我仲起身等佢添!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我個女滿月就自動戒左, 唔係特登同佢戒.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我都冇同bb戒夜奶,bb在1個半月就自己開始瞓耐咗。現在bb2個半月都已經戒咗夜奶。不過bb就好夜才瞓覺的,大約11:30pm。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊