時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

壹傳媒集團創辦人黎智英位於九龍嘉道理道的大宅,以及將軍澳《蘋果日報》大樓,周日(12日)下午先後有數名可疑人士到門外拍攝,從他們的外觀及裝備評估,並非新聞採訪,壹傳媒集團暫未報警,已通知保安人員提高警覺。

事發星期日約下午2時30分,5名中年平頭裝男子,先到黎智英寓所門外,以攝錄機拍攝,保安員上前查詢來意時,該5男子即時離去,整個拍攝約維持2分鐘,他們的樣貌及行徑則被保安系統拍下。至4時30分,其中3人再被發現在將軍澳《蘋果》大樓外進行拍攝,當保安員前往查問,該3名男子即時離去。

壹傳媒集團暫未報警,但已通知保安人員及司機等人員提高警覺。

壹傳媒集團創辦人黎智英的寓所,以及將軍澳《蘋果日報》大樓,去年1月曾在2分鐘內,先後遭2批狂徒合共投擲3枚燃燒彈襲擊。而在雨傘運動期間及之後,恐嚇行為更一再升級,黎智英個人以及《蘋果日報》遭到逾10次有組織的暴力襲擊、威嚇以及圍堵。 

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

佢手下偷拍人多,怕人拍佢看圖作估仔?這些人可能是佢一手培養出來的,炒咁多人,黑金就自己收,我條氣都唔順啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢都跟過唔少人

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢都有今日
淡淡的來, 好好的去 ....

侯爵府

回覆樓主:

佢D狗仔隊成日都咁做架喎,點解要怕呢

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:黎智英怕被人跟同影

新聞自由~

伯爵府

2024年龍年勳章

風水輪流轉

大宅

回覆樓主:

他朝君體也相同

大宅

ning.. 發表於 16-6-16 12:30
新聞自由~

只有毐果及黄屍才有新聞自由

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔係講好咗新聞自由咩?
咩話?
平頭裝唔可以係記者咩?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

吓?佢自己都成日偷録人,原來返唔到轉頭?

bull2015    發表於 16-6-17 23:08

首頁

尾頁

跳至