親子旅遊

跳至
[歐洲] 瑞士手信

首頁

尾頁

子爵府

請問有乜好提議可以在瑞士買? 如作為手信比人, 有乜好買?Thx

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

ccss115 發表於 16-6-17 15:50
請問有乜好提議可以在瑞士買? 如作為手信比人, 有乜好買?Thx
我自己就買咗, 食物就L字頭朱古力, 超市有d做特價, 三包一set 10零蚊瑞郎, 算係扺 !
逛吓百貨公司, 有d不知名皮銀包做特價, 唔駛20蚊, ok啦 !

特價化妝品, 名牌子.幾蚊有交易, 要摷吓 !

家庭及個人用品就緊係Swiss Made嘅V字頭軍刀、生果刀、刨皮用嘅刨啦 !

如果以上所講, 樓主認為太平, 可以考慮R字頭手錶 !

大宅

在當地買R字頭手錶反而貴

wcpcelia    發表於 16-6-23 15:53

子爵府

謝謝

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

ccss115 發表於 16-6-22 12:43
謝謝

買了很多刨刀、只因是VICTORINOX 出、而且全是Swiss made

子爵府

大宅

回覆 快樂鳥 的帖子

Hi 快樂鳥,您在瑞士旅行住在於Walter B&B,
覺得怎樣?
Mr. Walter 好嗎?

侯爵府

回覆 merci2046 的帖子

我係住 Walters B&B, Mr. Walters 好好人, 我們一行五人住哂2樓, 間屋少少舊, 但床鋪整潔, 但勝在平, 而且早餐好豐富, 忘記是否妳推介給我,

侯爵府

快樂鳥 發表於 16-6-23 13:47

我係住 Walters B&B, Mr. Walters 好好人, 我們一行五人住哂2樓, 間屋少少舊, 但 ...

Walters B& B 早餐

wcpcelia    發表於 16-6-23 15:53

大宅

回覆 快樂鳥 的帖子

是的Mr. Walter 好gentlemen
有無試佢自家製芝士火鍋?

大宅

回覆 快樂鳥 的帖子

早餐依舊好豐富,跟2011和2013年那時去的情景一樣
食物還可打包帶上山當午餐吃

很懷念

侯爵府

係呀!我們上少女峰那天也是帶著食剩的早餐出發、可以省回一大筆錢,那天上少女峰有少少高山症、買了一枝可樂、盛惠CHF 5.99 ,我飲了人生中最貴可樂HK$48

大宅

當地的飲食真係好貴(尤其到餐廳)
反而超市Coop物價沒有大變動

有無相可以分享一下?
謝謝!!

侯爵府

我們去Interlaken west 食韓燒順便拿Rolex 匙、韓燒比香港貴

侯爵府

回覆 快樂鳥 的帖子

因我們去少女峰那天下微雪、所以食韓燒溫暖一下、那餐5個人食了CHF 175

侯爵府

快樂鳥 發表於 16-6-23 16:11
回覆 快樂鳥 的帖子

因我們去少女峰那天下微雪、所以食韓燒溫暖一下、那餐5個人食了CHF 175 ...

韓燒

大宅

回覆 快樂鳥 的帖子

精美的匙

侯爵府

快樂鳥 發表於 16-6-22 21:44
買了很多刨刀、只因是VICTORINOX 出、而且全是Swiss made

好用嗎?

侯爵府

回覆 cibewong 的帖子

好用

子爵府

回覆 快樂鳥 的帖子

請問條Rolex匙是比錢買? 在間韓燒店?

首頁

尾頁

跳至