自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說,荃灣大河道現在新增了嗅豆腐,嘩,d 味勁到呢...
對面有間卓X, 香及嗅加埋d味呢....真係超難頂。

當然我知道有些人愛吃的,會覺得香噴噴,

但係對我來說真是一種虐待...

其實可唔可以叫做空氣污染架...
盲目的愛他們 8-)

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 bonnieandy 於 08-10-27 21:50 發表

其實可唔可以叫做空氣污染架... :qu ...

人o地做生意搵食…忍得就忍啦! 你一投訴生意都無得做呀!

侯爵府

好媽媽勳章

我仲慘ar, 樓下個阿婆成日係個window到晒咸魚, 成日飄上黎, 臭到pk, 有時仲以為有條死c tim ar
原文章由 lypoon 於 08-10-27 21:55 發表

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 ShinTeresa 於 08-10-27 21:58 發表
我仲慘ar, 樓下個阿婆成日係個window到晒咸魚, 成日飄上黎, 臭到pk, 有時仲以為有條死c tim ar

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我知你講邊度呀! 我剛剛呢幾日都行過,哇,臭到我想爆粗.
我當時已經心諗,附近d人點住呀? 佢臭既範圍真係好廣.
我只係行過,但個頭已經沾左d臭氣.好嬲.
所以我好明白你境況呀樓主!

子爵府

原文章由 bonnieandy 於 08-10-27 21:50 發表

其實可唔可以叫做空氣污染架... :qu ...

嗅豆腐好味道

大宅

原文章由 lypoon 於 08-10-27 21:55 發表

放心,佢仲有好多不同類型的炸食品買... 小一樣嗅豆腐就行...
以前我行過都無幫襯買下炸魚蛋,唔知係唔係轉左老細...

唉!總之,你聞唔到,你聞到就知道..
盲目的愛他們 8-)

大宅

原文章由 gion 於 08-10-27 22:15 發表
我知你講邊度呀! 我剛剛呢幾日都行過,哇,臭到我想爆粗.
我當時已經心諗,附近d人點住呀? 佢臭既範圍真係好廣.
我只係行過,但個頭已經沾左d臭氣.好嬲.
所以我好明白你境況呀樓主! ...

真係行過都死,我觀察過,唔係咁多人買架咋...
如果我行去叫佢唔好開,會唔會比人打死...
盲目的愛他們 8-)

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得化妝品公司果d香味刺鼻到嘔,仲臭過臭豆腐,點解冇人投訴?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我都鍾意食,但鍾意還鐘意.如果係屋企都成日聞到就真係好難頂.long d 3會唔會有味呢?

子爵府

牛年勳章

Yes, it is 空氣污染 & I remembered...about 10 years ago, a 臭豆腐檔 in Mongkok(?) got sued by 環保署 & have to pay penalty for producing (and not trying to improve) the bad smell.

水晶宮

原文章由 三順 於 08-10-27 23:18 發表
我覺得化妝品公司果d香味刺鼻到嘔,仲臭過臭豆腐,點解冇人投訴?

同意
臭豆腐係屎咁臭, 但係勁好食, 為左美食 忍下都可以!
死人香水味, 真係打黑痴到噴鼻屎,,完全頂唔順!

首頁

尾頁

跳至