跳至

首頁

尾頁

複式洋房

畀面勳章 BK Milk勳章

請問阮鄭銀禧有無功課輔導班?有無家長知道?因為來緊阿仔升小一係阮鄭銀禧,所以問下(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

回覆:Nicoleju 的帖子

我記得小一,星期一至四,放學前有一堂可以做功課,唔識可以問老師

別墅

引用:我記得小一,星期一至四,放學前有一堂可以

原帖由 WingWing0607 於 16-07-19 發表
我記得小一,星期一至四,放學前有一堂可以做功課,唔識可以問老師
應該是星期一至四中,其中3日有功課堂

複式洋房

WingWing0607 發表於 16-7-19 00:24
應該是星期一至四中,其中3日有功課堂

唔該曬,但是聽講是將資源留俾成績較差小朋友優先,是咪?

http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb3.gif希望仔仔快高長大,身體健康最重要,家長別無它

別墅

引用:Quote:WingWing0607+發表於+16-7-19+00:24+

原帖由 Nicoleju 於 16-07-19 發表
唔該曬,但是聽講是將資源留俾成績較差小朋友優先,是咪?
我講的功課班是比全班同學,於放學前有一堂,給同學做功課或溫習。而你講的是功課輔導班,分中、英及數三科,於放學後補課,是老師選擇成績較低的同學去參加,每科每一星期一堂。

複式洋房

WingWing0607 發表於 16-7-19 19:22
我講的功課班是比全班同學,於放學前有一堂,給同學做功課或溫習。而你講的是功課輔導班,分中、英及數三科 ...

哦,明白曬,唔該曬你,你小朋友都是銀禧伽?依伽幾年班?
http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb3.gif希望仔仔快高長大,身體健康最重要,家長別無它

別墅

回覆:Nicoleju 的帖子

係呀,9月升小四

首頁

尾頁

跳至