美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

以前在美容院做過韓國機hifu幾次,有效果的,但keep不耐,做時乜藥都冇敷,都頂得住,不太痛。今次找醫生做美國機ultherapy,嘩!完全不同!先要吃止痛藥、搽麻膏,仲有一個助手計發數,另一助手安撫我,拍我鼓勵我,仲有給妳一個cushion抱住,醫生好夠狠,開頭試吓我可以受幾大度數,點知我可以受最大度數,於是來了,一口氣做,醫生同助手傾計分散我注意力,嗰種痛是像被熨斗熨,好熱,在底層上縲絲一下,完後好像比幾人打了好多拳咁,做jaw bone,同頸超痛!!!助手一路和我抹眼淚。
最後共打了502發,最大能量,好開心自己能捱到!
我是一個不怎麼怕痛的人,都真心覺得勁痛!
比較之下,醫生真的勁好多!但唔知效果如何!

jje88    發表於 16-7-15 14:17

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆 sabun 的帖子

你好勁, 我打過一次 thermage 就投降..... 疼仲要無用.... 再年紀大我都係查下野算... 實在太疼~

珍珠宮

喺,痛得好厲害!

公爵府

好媽媽勳章

嘩, 痛得咁緊要你都頂到, 俾十個叻叻過你
請問你位醫生收得貴嗎?

網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

大宅

你好叻,我打hifu都痛到標眼水,個美容師仲同我抺眼淚

子爵府

sabun 發表於 16-7-13 18:44
以前在美容院做過韓國機hifu幾次,有效果的,但keep不耐,做時乜藥都冇敷,都頂得住,不太痛。今次找醫生做 ...
我都係醫生做,係女醫生,好pro,两年前

(最近係嗰間肥肥站做過,完全冇料到)

係會痛,不過主要係D比較嫩嘅地方痛D,諗著靚,忍到嘅,之後,牙骹會 “淵淵痛“成個星期

大宅

樓主真係勁,遲點可分享一下效果嗎?

侯爵府

樓主堅呀,據說U仔可keep兩年呀。可不可以pm我邊度做同幾錢?
行到水窮處 坐看雲起時

珍珠宮

成臉都緊晒(感覺),期待1個月後的變化。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:終!做咗ultherapy了,真喺痛到痴咗線!!

做完會唔唔成面紅晒?

珍珠宮

面珠登紅少少,好快退,表面冇任何傷痕
但家吓條頸D皮膚同下巴位有拉得好緊的感覺,有些驚,會否扯到呼吸唔到,
塊面有少少腫,話D腫同痹痛感覺會持續兩星期。

別墅

sabun 發表於 16-7-13 21:50
面珠登紅少少,好快退,表面冇任何傷痕
但家吓條頸D皮膚同下巴位有拉得好緊的感覺,有些驚,會否扯到呼吸唔 ...

Sis 介唔介意講做左幾多錢

別墅

回覆樓主:

朋友介紹我个医生,打左差不多成千发,医生有个震震器,可分散注意力減輕痛,不過都係好痛,但兩个月後人人讚,咩痛都底返

子爵府

妳好勁!我打普通Hifu 已經覺得好痛....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:以前在美容院做過韓國機hifu幾次,有效果的

原帖由 sabun 於 16-07-13 發表
以前在美容院做過韓國機hifu幾次,有效果的,但keep不耐,做時乜藥都冇敷,都頂得住,不太痛。今次找醫生做 ...
做療程歷時幾耐?

另可否pm醫生資料及價錢,謝謝!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

昨天打完,今天下半臉jawbone仲有寃痛同緊緊哋的感覺,條頸拉到連兩個扁桃腺都摸到,希望快些正常返!
以前在美容院做hifu後回家便冇晒痛的感覺,但今次醫生做,就到現在還有感覺,好似真喺做完小手術咁,部機真的唔少嘢。
醫生告訴我塊面越痛越腫,將來出的效果越好,

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇見你的分享都覺得好痛

甘痛. 其實可唔可以要求做舒眠麻醉?

男爵府

請問幾錢?是否只需做一次?thx

男爵府

你好叻吖,我之前做Thermage 痛死我。之後我唔敢做,只做Hifu .

珍珠宮

Thermage是如何痛

首頁
12345...8

尾頁

跳至