懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

醫生話宜家佢個頭好低同埋角度問題,照得唔準,但係我好擔心, 請問有沒人有類似經驗,可否分享一下

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

醫生至知bb 個情況, 佢都冇話有問題, 你又何必自尋煩惱?

我細女30wk 時頭圍幾乎跌出生長線, 隔1-2個禮拝再照, 個頭圍有增長, 咁冇事. 我個助產士話冇大到或者細左就驚, d bb 自己揀發展身體邊度先, 所以遲d 個頭圍會追番. 出世9磅幾, 姑娘話頭圍正常, 而家佢3歲好健康.

複式洋房

bosch 發表於 16-7-29 11:03
醫生至知bb 個情況, 佢都冇話有問題, 你又何必自尋煩惱?

我細女30wk 時頭圍幾乎跌出生長線, 隔1-2 ...

多謝你既回覆,我都放心d

複式洋房

回覆樓主:

我bb 37週時頭圍細4-5週,出世後到宜家快7個月好健康無事呀,樓主放心無事的

複式洋房

deagle 發表於 16-7-28 23:33
醫生話宜家佢個頭好低同埋角度問題,照得唔準,但係我好擔心, 請問有沒人有類似經驗,可否分享一下
...
我係私家照..頭大二周都驚驚地..
不過醫生解釋話...有D人遺傳手長腳長..有D人遺傳頭大(細)JA
咁我聽落都安心D..

之後去公立覆診同佢講私家話頭大左二周..
個醫生答: 唉..私家唔係話頭大左二周就係話頭細左三周..
雖然我聽到都唔知俾咩反對佢..不過你都唔洗咁擔心

複式洋房

剛剛睇完私家,話BB個頭細3週,我都好擔心⋯⋯ 怕佢腦部發育唔正常

複式洋房

neetaneeta 發表於 16-8-3 18:27
剛剛睇完私家,話BB個頭細3週,我都好擔心⋯⋯ 怕佢腦部發育唔正常

多少個week ? 醫生有冇説/做什麼?

大宅

Hoi_eve 發表於 16-8-1 19:04
我係私家照..頭大二周都驚驚地..
不過醫生解釋話...有D人遺傳手長腳長..有D人遺傳頭大(細)JA
咁我聽落都安 ...
32W, 我都係私家照話頭大一週, 到去政府, 佢都係話私家成日都話大左.聽完就無咁擔心.
但都係食野控制返, 希望唔好太大驚順產難

首頁

尾頁

跳至