論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

工人仲有五個月完約,但之前佢影BB沖涼相並放上FB.佢工作表現一般。。我係FTM,兩個小朋友。
你地會點做?即炒?等完約?

子爵府

oocat 發表於 16-7-29 23:28
工人仲有五個月完約,但之前佢影BB沖涼相並放上FB.佢工作表現一般。。我係FTM,兩個小朋友。
你地會點做?即 ...
佢點樣偷衫?
偷咗你D衫著出街,番嚟放回原位?

抑或偷咗去寄,去賣?

有冇證据?

我即掃把佢

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:oocat+發表於+16-7-29+23:28+工人仲

原帖由 細姐姐 於 16-07-29 發表
佢點樣偷衫?
樓主話偷影咗bb b相放上fb,唔係偷衫呢

子爵府

o_____o 發表於 16-7-29 23:42
樓主話偷影咗bb b相放上fb,唔係偷衫呢
係呀!
發咗瘟,唔好意思呀!

複式洋房

你ftm 加上有兩個小朋友,好難搵工人啦,以我所知印傭好多唔做,不如你慢慢搵,搵到差不多到再炒啦,再唔係,你就自己幫小朋友沖涼,我bb 未出世,但我都唔想工人幫bb 沖涼,甚至跟我小朋友同房!

珍珠宮

oocat 發表於 16-7-29 23:28
你地會點做?即 ...

直接講吾可以影沖涼相!我都ftm, 自己幫bb冲涼,坐月老公幫佢冲,工人只做家務,湊大返放學

複式洋房

細姐姐 發表於 16-7-29 23:40
佢點樣偷衫?

影相放fb 事少, 偷野事大,如果偷得衫, 就偷得其他野。

男爵府

偷衫係另外一個Post大家真係覺得影相放上FB係小事。BB雖然細,但我係佢媽媽都冇放BB三點盡露相上網,因為係私隱,更何況工人。同埋D相佢用來做咩我都唔知。

男爵府

我唔比姐姐帶電話入小朋友廁所,一見就鬧
上兩個星期又比我捉到,再話咗佢係私隱問題要佢立即將電話放出去

d姐姐成日當我地耳邊風

珍珠宮

oocat 發表於 16-7-30 09:46
偷衫係另外一個Post大家真係覺得影相放上FB係小事。BB雖然細,但我係佢媽媽都冇放BB三點盡露相上網,因為係 ...

佢地無呢 d sense架!你吾講佢吾知有問題,係菲村莊d细路女只着褲就圍走。

kg湊小朋友放學,成班姐姐又錫又抱個b女,又影相,佢地fb都好open, 咩都吾block架

男爵府

其實忍咗佢好耐,成日機不離身,夜晚玩電話唔瞓,日頭瞌眼瞓,成日玩電話,我出街就講話,話過好多次

男爵府

回覆樓主:

我會seriouly咁warn佢。 保護孩子係首要嘅事,做到飛天咁好都係咁話, 如果再發現我會報警拉佢。

大宅

回覆樓主:

其實我覺得盡量都自己同小朋友沖涼
我絕對唔比工人掂我小朋友既私人部位

首頁

尾頁

跳至