自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

我停在商場路邊,走了去上厠所因為實在太急!去完回來只有3,4分鐘到,己經見2個保安係架車到!即是話剛去厠所,但2個保安無理,話剛上鎖,我話可否解鎖呢,你應該知道只是停溜幾分鐘,己且仲見到你剛鎖!又不理繼續寫字,就話可以解鎖,比咗錢就可解鎖!勁衰!超黑仔!仲要叫我去管理處交錢及投訴!我話咁一齊去!個保安即刻走唒!唔見影!話之理!因為己經鎖了車!勁黑仔!!比咗……320解鎖費!真係好激氣又黑仔!

子爵府

引用:我停在商場路邊,走了去上厠所因為實在太急

原帖由 bb-lam 於 16-07-31 發表
我停在商場路邊,走了去上厠所因為實在太急!去完回來只有3,4分鐘到,己經見2個保安係架車到!即是話剛去厠 ...
違泊比人鎖好正常,一城黃埔一樣,只怪自己點解唔入車場。

打劫一蚊同打劫一千萬都係打劫。

jpangel    發表於 16-8-6 15:46
wcpcelia    發表於 16-8-1 10:49
rayrayus    發表於 16-7-31 22:03
qwe789    發表於 16-7-31 10:10

水晶宮

回覆樓主:

無論係點,始終係你晤啱先,點解要投訴?如果你身邊有小朋友,見到你嘅行為,大個會有樣學樣,投訴文化由小培養!

只可以話你唔好彩,唔好勞氣,下次all 左先入這area。祝生活愉快,出入平安

珍珠宮

畀面勳章

回覆:海怡管理處鎖車效率極高,大家小心!

第一城都好快

大宅

wcandtt 發表於 16-7-31 08:49
無論係點,始終係你晤啱先,點解要投訴?如果你身邊有小朋友,見到你嘅行為,大個會有樣學樣,投訴文化由小 ...

只係提醒揸車人,去到海怡泊就唔好落車,走去接人或離關架車!因為有保安就係附近,全負責鎖車!
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/pe539b2f4d66bae008f6a54c99cf57173/faf3420b.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/p75b46f90ca53348e019f5a3930cd11b0/faf340b3.jpg[/img][img align=right]http://lilypie.com/cache5/4/020104013.png[/img]

水晶宮

bb-lam 發表於 16-7-31 08:57
只係提醒揸車人,去到海怡泊就唔好落車,走去接人或離關架車!因為有保安就係附近,全負責鎖車!
...

多謝提醒

其實管理公司好少會咁efficient, 就當自己bad luck la!

子爵府

bb-lam 發表於 16-7-31 08:36
我停在商場路邊,走了去上厠所因為實在太急!去完回來只有3,4分鐘到,己經見2個保安係架車到!即是話剛去厠 ...

咁你的確犯規,是事實。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

werty 發表於 16-7-31 08:46
違泊比人鎖好正常,一城黃埔一樣,只怪自己點解唔入車場。

打劫一蚊同打劫一千萬都係打劫。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

禁止訪問

公爵府

tonghomama 發表於 16-7-31 09:09
我睇完都吾太明白樓主要投訴啲咩? 投訴佢啲staff 太有效率

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆:bb-lam 的帖子

香港人對比十幾年前少咗好多人情味,感覺上只存在是和非,黑和白,情同理中間失了平衡。以前常說法律不外乎人情,現今很少人做到吧!

男爵府

都係一句,你唔好彩

伯爵府

畀面勳章

海怡的保安員真係好陰濕,神出鬼沒,扲定把鎖巡來巡去,速度好快!成日在商場出面都有車主嘈!
小心!

子爵府

引用:香港人對比十幾年前少咗好多人情味,感覺上

原帖由 shrimpy 於 16-07-31 發表
香港人對比十幾年前少咗好多人情味,感覺上只存在是和非,黑和白,情同理中間失了平衡。以前常說法律不外乎 ...
唔係呀! 香港而家好多人都話法律第二……

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

私家路、好多屋苑都有,第一城都係

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:海怡的保安員真係好陰濕,神出鬼沒,扲定把

原帖由 mmmo 於 16-07-31 發表
海怡的保安員真係好陰濕,神出鬼沒,扲定把鎖巡來巡去,速度好快!成日在商場出面都有車主嘈!
小心!
...
有CCTV影住,再叫人去鎖

公爵府

bb-lam 發表於 16-7-31 08:36

其他屋苑一般做法會留張紙話比30分鐘限期,再冇人至會鎖車,點解冇警告咁衰!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

只能夠講你唔好彩囉~始終都係違規,你泊街,某部分差佬見你跑返黎就扮睇唔到,保安同樣,係睇你遇著邊位

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

自己做錯俾人捉到都要上黎講?

咁殺左人俾人拉又要唔要上黎溫馨提示下叫人唔好殺人呀?

bwsthomas    發表於 16-7-31 12:53

首頁
12345...7

尾頁

跳至