自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

想買隻電子錶。請問有冇jm知會唔會賣假野?thx

子爵府

Amazon 訂購好多次暫時未有假

子爵府

你自己分析下Amazon 有冇時間同件件貨品分真假?
注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

原則上Amazon唔會賣假嘢,但供應商好多,良莠不齊,有人會魚目混珠,收到假嘢只要舉報返俾客戶服務知,好快會處理。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

amazingkitkat 發表於 16-8-1 07:34
你自己分析下Amazon 有冇時間同件件貨品分真假?

Amazon係零售商, 唔係掛單平台,權責分得清楚好多,收到退回、投訴反應順速,同供應商有可追索法律合同。

翡翠宮

rose-mag 發表於 16-8-1 08:29
原則上Amazon唔會賣假嘢,但供應商好多,良莠不齊,有人會魚目混珠,收到假嘢只要舉報返俾客戶服務知,好快 ...

我仲未有信心係Amazon買野,因為自己唔識分真假

子爵府

dazzlelulu 發表於 16-8-1 09:00
Amazon係零售商, 唔係掛單平台,權責分得清楚好多,收到退回、投訴反應順速,同供應商有可追索法律合同。 ...

係牙,有問題或假貨要做一大輪野先有得退!
注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

子爵府

畀面勳章

我有用開一隻洗頭水護髮素,香港賣好貴,上美國Amazon買平好多。我見到有評論話隻洗頭水質地比較稀,懷疑不是正貨,要求退貨,Amazon安排到退錢俾個客但話調查過d貨絕對是真。我自己在香港買正貨,個質地都是比較稀的,所以我覺得不會是假。

子爵府

甄太太 發表於 16-8-1 09:51
我有用開一隻洗頭水護髮素,香港賣好貴,上美國Amazon買平好多。我見到有評論話隻洗頭水質地比較稀,懷疑不 ...

咁你比到佢d報告話比你的貨品比較稀

子爵府

畀面勳章

amazingkitkat 發表於 16-8-1 12:08
咁你比到佢d報告話比你的貨品比較稀

我無買果佢隻洗頭水,只買過護髮素,正常,所以我覺得不需擔心。講真網上購物點都有少少風險,就算實體店都有黑店,呢d野無100%。

琥珀宮

引用:想買隻電子錶。請問有冇jm知會唔會賣假野?t

原帖由 狐朦 於 16-08-01 發表
想買隻電子錶。請問有冇jm知會唔會賣假野?thx
Amazon 只係買賣平台,不是賣家,無guarantee 的

男爵府

回覆:亞馬遜賣d野真定假?

Amazon買野可以避免真假,你可以選購產品時留意店舖名稱,若係品牌商或amazon就可以放心選購。一般零售商亦有評語參考

wcpcelia    發表於 16-8-1 14:05

男爵府

引用:Amazon買野可以避免真假,你可以選購產品時

原帖由 momoballs 於 16-08-01 發表
Amazon買野可以避免真假,你可以選購產品時留意店舖名稱,若係品牌商或amazon就可以放心選購。一般零售商亦 ...
補充,商店名under amazon 係佢地自行入貨

男爵府

如果係sold by amazon or fulfilled by amazon 就係真貨

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

幫襯了Amazon 很多年,從未試過有假貨

水晶宮

伯爵府

BK Milk勳章

甄太太 發表於 16-8-1 09:51
我有用開一隻洗頭水護髮素,香港賣好貴,上美國Amazon買平好多。我見到有評論話隻洗頭水質地比較稀,懷疑不 ...

iherb 買可靠D

子爵府

畀面勳章

moyan 發表於 16-8-1 18:04
iherb 買可靠D

我成日幫襯iherb 不過我用開呢隻佢無得賣

侯爵府

回覆樓主:

留意下賣家是Amazon 或直接是該品牌的,可以信賴

首頁

尾頁

跳至