親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

8月中會去曼谷,只係四日三夜,兩大一小(10歲),其中一日想去齊下面3個地方嗎?應該全部在同一個商場內。
1, Sea life 水族館(super set, 即包5d movie, 玻璃船等)
2, 蠟像館
3, Kidzania俾阿囡自己玩

應該點安排行程呢?

🙇🙇🙇

子爵府

Kidzania俾阿囡自己玩<-- 即係? 你預佢留入面幾耐? 最少一個大人要陪佢。

打算平日定星期六日去? 平日就2點後本地學生走晒就可以玩得快少少,但有d職業始終要用成十幾廿分鐘,only 2-5pm 都係未必夠,不過十歲可能都未必樣樣想玩既。

男爵府

回覆樓主:

kidzenia 都玩一日啦~

男爵府

olivia511 發表於 16-8-6 01:17
Kidzania俾阿囡自己玩

10歲以上唔駛陪,但我都會買一張大人入場券,是否不可用自己相機影相? 手機可以嗎?

以前都玩過機場童夢城,所以應該會揀特別既職業才玩。

我預10點去蠟像館,玩個半鐘,希望12點半前食麻野入Kidzania玩,玩到完場再去水族館。請問商場或附近有野行或買嗎?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

sennywoo 發表於 16-8-6 11:06
10歲以上唔駛陪,但我都會買一張大人入場券,是否不可用自己相機影相? 手機可以嗎?

以前都玩過機場童夢 ...

kidzania 可以自己帶機影相
商場有好多連鎖店 , 仲有超市 food court

男爵府

sennywoo 發表於 16-8-6 00:05
8月中會去曼谷,只係四日三夜,兩大一小(10歲),其中一日想去齊下面3個地方嗎?應該全部在同一個商場內。 ...

我會提議不去蜡像館,留番將來先去,因小朋友對此活動不感興趣。那樣就有借口再來曼谷

首頁

尾頁

跳至