親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

只識用google map查換乘車時間準確嗎,朋友介紹用換乘navitime apps,但我安装後,吾多識日文,雖然有漢字,但也不太掌握到

別墅

都準的
你可用yahoo Jp 或乘車案內apps 都唔錯

公爵府

回覆樓主:

用google map查距離,再用Y!乘換案內查月台、車種、車費及轉車次數。地名多數漢字,好容易,我玩完10天冇問題。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

複式洋房

Honey 發表於 16-8-13 14:25
用google map查距離,再用Y!乘換案內查月台、車種、車費及轉車次數。地名多數漢字,好容易,我玩完10天冇問 ...

thx!想問係咪要打日文先揾到車站/地點?

大宅

101 發表於 16-8-13 15:08

yahoo jp個個都係要打日文,如果打中文有機會search唔到

伯爵府

你在goole map找出你想去的地方或起點地方,將地图放大,就會見到車站名(九成半以上漢字),在乘換案內等Apps打入車站名就能尋找到班次、快慢車等資料。

伯爵府

好媽媽勳章

我用呢個係繁體介面 navitime for Japan travel

珍珠宮

101 發表於 16-8-13 14:15
只識用google map查換乘車時間準確嗎,朋友介紹用換乘navitime apps,但我安装後,吾多識日文,雖然有漢字 ...

用google map已經好準,有幾條路線選擇,每條線嘅班次一目了然,最好嘅條可以睇埋地圖點行去站,或者到站後邊個出口最近都可以係地圖度睇埋,雖然我都有download navitime 同乘案換內,但我嚟咗東京幾日都淨係用google map

公爵府

大阪京都車站9成漢字,餘下打英文都可以找。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

畀面勳章

回覆:只識用google map查換乘車時間準確嗎

剛去完東京番嚟, 都係用 google, 都算準, 連因意外停/慢駛都 show 到
不過都試過一次咁大把 google 指某班車幾點到, 但月台電子指示牌冇呢個時間嘅車

大宅

回覆:只識用google map查換乘車時間準確嗎

今次第1次去大阪,查地點,查乘車路線同時間都準1tick 過好方便

複式洋房

hennyyoyo 發表於 16-8-13 16:25
你在goole map找出你想去的地方或起點地方,將地图放大,就會見到車站名(九成半以上漢字),在乘換案內等Apps ...

THX明白哂

首頁

尾頁

跳至