親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

邊間酒店好的?會連住三晚新加坡。有冇邊間連住三晚有特價?謝謝妳們 (emoji)(emoji)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

LiJen 發表於 16-8-16 21:20
邊間酒店好的?會連住三晚新加坡。有冇邊間連住三晚有特價?謝謝妳們 (emoji)(emoji)

...

要check 官網。

fairmont 唔錯,房大,地點好,職員好。不過冷氣太凍,我住海景房,有浴缸但裝潢少少舊式。

男爵府

引用:邊間酒店好的?會連住三晚新加坡。有冇邊間

原帖由 LiJen 於 16-08-16 發表

邊間酒店好的?會連住三晚新加坡。有冇邊間連住三晚有特價?謝 ...
吾同嘅嘢嚟喎

大宅

bosch 發表於 16-8-18 00:18

要check 官網。

謝謝妳的資料。仲想問乾唔乾淨?有冇free wifi. 不好意思咁多野問。

大宅

wendybruce 發表於 16-8-18 15:17
吾同嘅嘢嚟喎

妳既意思係不同level定係......

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

LiJen 發表於 16-8-18 16:15
謝謝妳的資料。仲想問乾唔乾淨?有冇free wifi. 不好意思咁多野問。

Fairmont d房乾淨, 第一日個清潔姐姐將我地d 牙膏鬚刨用毛巾墊住兼排好,放得好整齊,第二日就冇咁做但都執得間房好,將小朋友d 公仔響床頭度。

要先入佢個會至可以有free wifi 和有線上網服務。 佢較慢既 free wifi 同埋收費既快速上網,我用免費wifi 夠我玩簡單online game, 睇互動新聞。

個雪櫃係智能雪櫃,即係郁佢d 野會收錢,但佢地留番最底果行吉左俾客人自己雪野飲。我地放少少飲品同埋雪酒店d 免費樽裝水。

男爵府

引用:Quote:wendybruce 發表於 16-8-18 15:17 吾

原帖由 LiJen 於 16-08-18 發表
妳既意思係不同level定係......
價格有點不同。兩者地點吾同,附近嘅特色亦吾同。我係遊客,自然prefer Fairmont。

大宅

Royal plaza on Scotts 感覺乾淨,床很大,雪櫃內有5,6樣飲品免費飲,每日會refill,check in後有免費wifi。酒店冷巷及有點舊,因為這間酒店都有很多年。整體感覺很好,有機會下次都會入住:mother:

珍珠宮

LiJen 發表於 16-8-16 21:20

...
我剛住完 royal plaza on scotts的corner room三人房,包3人早餐,$1600,可免費取消。我覺得抵住,但我唔鍾意地點,orchard我覺得冇city hall咁好住,尤其坐 mrt,去邊都幾乎要轉線。

大宅

wendybruce 發表於 16-8-18 20:58
價格有點不同。兩者地點吾同,附近嘅特色亦吾同。我係遊客,自然prefer Fairmont。

...

明白曬。Thank you!

大宅

sillyisaac 發表於 16-8-18 21:10
Royal plaza on Scotts 感覺乾淨,床很大,雪櫃內有5,6樣飲品免費飲,每日會refill,check in後有免費wifi ...

我地2大2小,2 張床應該夠。謝謝妳!

大宅

MissMaMa 發表於 16-8-19 08:16
我剛住完 royal plaza on scotts的corner room三人房,包3人早餐,$1600,可免費取消。我覺得抵住,但我唔 ...

地點真係要考慮一下。謝謝妳!

大宅

bosch 發表於 16-8-18 20:40
Fairmont d房乾淨, 第一日個清潔姐姐將我地d 牙膏鬚刨用毛巾墊住兼排好,放得好整齊,第二日就冇咁做但都 ...

Wi-Fi 係唔係好慢?我C6半公幹半旅行,上網速度係要考慮因素之一。

瑪瑙宮

LiJen 發表於 16-8-19 11:36
Wi-Fi 係唔係好慢?我C6半公幹半旅行,上網速度係要考慮因素之一。

唔慢, 不過我地只係簡單上網, 速度同平時差唔多又唔會窒窒下.

我地用laptop 時係用有線上網, check email, 訂入場券, 一般上網睇BK 睇方向報都冇問題, 好流暢. 用電話wifi 上網, whatsapp, download pdf file, 睇互動新聞, 玩 game, 睇生果互動新聞都順暢. 用whatsapp send d 片俾家人睇都冇問題.

我地冇睇戲或用視像skype, 所以比較唔到.

首頁

尾頁

跳至