懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

有沒有人搵黃福銧�周少芬醫生接生呀?

有沒有人搵黃福銧�周少芬醫生接生呀?

大宅

Re: 有沒有人搵黃福銧�周少芬醫生接生呀?

cl2182003 ,

我係由周少芬開刀生, 我朋友之前經佢順產生. 佢幾好架!!

洋房

我原本堅持看女醫生, 但因周醫生較難Book及她的診所在荃灣, 我住將軍澳, 所以較遠, 於是我找多一位醫生, 而我老公就較喜歡黃醫生, 所以暫時我兩個都睇, 想知周醫生是否很細心及耐性, 如開刀,傷口處理得好不好?產後跟進工作有怎樣?你在那間醫院待產呀? :-P

大宅

cl2182003,

周少芬的診所是在旺角中心18樓, 我不知道你所指的周醫生是否我那位. 我那位周醫生開刀手勢好好, 傷口好靚. 佢駐診在浸會. 我每次覆診大概一星期前預約.

大宅

周少芬醫生響2間診所駐診架!一間響旺角中心,另一間響荃灣南豐中心。

有時BOOK唔到荃灣,可以打電話BOOK旺角,周醫生多數響旺角果間架。

子爵府

我依家睇緊黃福銧醫生,我都想知佢幫人接生好唔好手勢

大宅

我01年生女就係周少芬醫生接生,佢喺旺角中心的診所係好多人,而且book咗時間都要等,但周醫生好好人,好隨和,而且話晒係女醫生,無咁尴尬.我生女時係順產,但舊年搵周醫生幫我做切除子宮纖維瘤手術,佢手勢好好,依家條疤痕差不多睇唔到,所以我會向你推廌佢!

洋房

見幾位網友寶貴的意見,我暫定都應會找周醫生接生, 但未決定, 因我是用老公的醫療福利,所以祗可以去荃灣睇周醫生, 而我不知到個肚大時去遠地方覆診身體是否支持得住, 我想問要生之前幾多日才同醫生講搵佢接生呀?而我不明白如BB早出生, 應同醫生怎樣夾時間及安排入院, 醫生會否唔得閒及不在港呢?如順產,我知政府醫院幾多個鐘都會等, 但私家醫生又會否等呢?

我預產期在出年2月中

首頁

尾頁

跳至