跳至

首頁
12345...85

尾頁

男爵府

姐妹們,

係時候要開新版啦,

點解開呢個主題呢?

因為依家BB都已經大個哂,

唔似new born時咁,

任人舞架啦,

所以開個新主題比大家傾下

有乜唔捨得架...

當然,

如果大家有乜野其他

唔捨得既野都歡迎傾下架

仲有係姐妹們唔好做迷羊呀

男爵府

我講先,我唔捨得阿女係肚入面既感覺,唔捨得阿女BB時任我舞,唔捨得阿女第一講野既樣,總之就好掛住佢newborn時既感覺,哈哈,因為唔再生啦,可能咁會多D唔捨得呱

大宅

哈哈哈....報到先!!!

我唔捨得嘅同 Chapman ma 差唔多啦...
我仲好唔捨得佢換片時唔會周圍郁,
食野時唔會搞枱面 d 野....
不過我就更加 look forward 睇佢將來嘅成長...

大宅

我好唔捨得newborn抱住佢o個種感覺呀! 我個女好衰成日要人抱架, 要人抱住周圍行, 要人抱住先肯瞓, 以前覺得成日抱住佢成日周身唔得閒架! 但係而家佢大過左, 打橫抱住佢而經唔可以好似前咁兩隻手可以包晒佢成個人, 唔係突個頭就突左對腳出嚟! 仲有就係, 而家你攬住佢, 佢都掙脫要走啦! 好話你阻住佢玩玩具呀!:;pppp:

大宅

報到!!!

hahaha....我等緊粉C同我回味呢D "唔捨得" ah...

不過...我都有好唔捨得我自己嘅 "濕柴" ah...hahaha...生完真要努力!!

男爵府

我都好掛住 kimmy 係我肚裡面, 同我 24x7 都一齊既感覺呀! 仲有,果時好瞓好多! 唔會好似依家咁, 瞓瞓下又睇吓隻小豬有冇熱, 有冇涷 呢一年真係過得好快呀!

男爵府

kakaka 對我自己既嘅 "濕柴" , 我會用悼念黎形容 :p
我 gave up 左 keep fit lu... 啱啱食左個 big lunch

原文章由 Christyc 於 08-11-10 13:05 發表
報到!!!

hahaha....我等緊粉C同我回味呢D "唔捨得" ah...

不過...我都有好唔捨得我自己嘅 "濕柴" ah...hahaha...生完真要努力!!

別墅

我就唔捨得穎穎出世時"成舊飯"果個樣, 好得意呀

大宅

你開呢個名...真係百般滋味在心頭...

唔捨得呀仔可以乖乖的抱住.攬到實一實.唔會周身郁, 食飯可以坐定定.唔會掉晒d野落地,嘈嘈閉..換片時唔使出九牛二虎之力換完...仲有...唔講得晒咁多..

原文章由 chapman媽 於 08-11-10 12:35 發表
姐妹們,係時候要開新版啦,點解開呢個主題呢?因為依家BB都已經大個哂,唔似new born時咁,任人舞架啦,所以開個新主題比大家傾下有乜唔捨得架...當然,如果大家有乜野其他唔捨得既野都歡迎傾下架 仲有係姐妹們唔好做迷羊呀 ...

男爵府

畀面勳章

我好唔捨佢3-6肥豬豬個樣呀! 個個見到都話好似塊面有兩知叉燒包咁

男爵府

畀面勳章

原文章由 angelar 於 08-11-10 14:37 發表
你開呢個名...真係百般滋味在心頭...

唔捨得呀仔可以乖乖的抱住.攬到實一實.唔會周身郁, 食飯可以坐定定.唔會掉晒d野落地,嘈嘈閉..換片時唔使出九牛二虎之力換完...仲有...唔講得晒咁多..

...

重有換片時, 針茶比我地飲

大宅

嘻嘻~~ 呢個topic正呀!! 報到~~
唔捨得佢喺肚入面唔會四周圍爬四周圍走... 而且嗰種"大肚婆大哂"嘅感覺! 哈哈!!
newborn時又會想佢快d識爬識走, 到依家又掛住佢成舊飯嘅時候, 真矛盾!!

welcome to audreyMAmi BLOG

大宅

到﹗﹗

大宅

audrey媽﹕我同你一樣,唔捨得"大肚婆大晒"呢種感覺﹗哈哈~~~

我唔捨得放產假o既假期,日日抱住阿b,阿媽又o係身邊照顧o既日子﹗

對心b,我最唔捨得係佢任我抱o既時間﹗最唔捨得佢乖乖地比我當公仔咁換衫影相﹗哈哈~~~~~~

宜家佢o既喜怒哀樂,實在太令我頭恨喇﹗哈哈~~~~mouth:

原文章由 audreybaby 於 08-11-10 14:50 發表
嘻嘻~~ 呢個topic正呀!! 報到~~
唔捨得佢喺肚入面唔會四周圍爬四周圍走... 而且嗰種"大肚婆大哂"嘅感覺! 哈哈!!
newborn時又會想佢快d識爬識走, 到依家又掛住佢成舊飯嘅時候, 真矛盾!! ...

別墅

係喎, 我都唔捨得佢地乖乖地定定地比我影相果段日子!!

原文章由 lic9 於 08-11-10 15:01 發表
audrey媽﹕我同你一樣,唔捨得"大肚婆大晒"呢種感覺﹗哈哈~~~

我唔捨得放產假o既假期,日日抱住阿b,阿媽又o係身邊照顧o既日子﹗

對心b,我最唔捨得係佢任我抱o既時間﹗最唔捨得佢乖乖地比我當公仔咁換衫影相﹗哈 ...

男爵府

到! 好忙, 一陣再返黎

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你地有冇人試過bb岩岩出世果陣同佢沖涼..
佢會沖沖下..痾臭臭...換換下片又係..
搞到好狠背...

大宅

我又路過,我呢排岩岩先想起真係好唔捨得懷孕時既感覺,仲有我餵人奶既日子。

今日先比人話澄澄面色唔好,有D唔開心,因為嬲自己工作忙而忽略澄澄飲食。過去兩個星期既粥仔我都係煮白粥加baby food 比佢,真係一個失敗既媽咪。今日下午立即去買送,岩岩煮左雞潤蛋黃節瓜豆腐粥,又煲左節瓜豬骨意米榣柱湯,希望呢個星期開始好好煲番佢,等佢唔洗皮黃骨瘦比人講。

男爵府

返黎啦. 未講我懷念BB D muc 之前, 我要呻下…..
我個印姐継上次掉低我個仔自己走左返轉頭 ling 野阿仔比人接走左後, 今日上演一模反鎖留左Charis 一個人係屋入邊差不多30mins….好鬼嬲呀!! 都唔知佢攪muc!

我都要贊下我自己先得, 上星期突然心血來潮同佢做定 role play 如果出去倒垃圾反鎖左叫佢去clubhouse 搵人幫手 contact , 我預左D 咁嘅情況佢無可能記得我 tel no. 點知真係發生左. 點會咁absent mind .

Clubhouse call 我簡直嘿到魂魄都唔見左, 唸唔知Charis 要喊幾耐先有人救到. 唔知印姐最後放左Charis係邊, 唔知個印姐有無煲緊野……驚完先識call 我老公叫佢 fei 的返 home. 好在Charis 無野自己玩緊, 我而家仲好血壓仲好高. 呻完

男爵府

我最懷念BB 房果浸BB 味, 而家大左無果浸味 lu...

首頁
12345...85

尾頁

跳至