母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

在此都想講一講荷花!

大約一個月前,第一次同bb行商場,去到沙田荷花的育嬰室
時,嘩!間房 真係好細呀!得一張摺椅和掉尿片的垃圾筒又冇蓋,卒之我同bb就係呢個咁樣的環境經歷我地的第一次

複式洋房

Re: 在此都想講一講荷花!

補充當時 真的幾臭,想象下一筒有成二十幾條片的垃圾筒,焗係一個只有三四十呎的地方,果種感覺可想言之有幾臭。

複式洋房

我都試過呀,一坐低發覺竟然要係o係個咁o既垃圾桶旁邊喂奶,唯有罰企啦,以後唔敢再去.

唔知點解咁大間bb用品店都唔理bbo既衛生,又連一個有蓋o既垃圾桶都買唔起,又或者連叫個職員清理吓都叫唔郁 ?-(

宜家去沙田都係去西田間bb房,好過等商場o個個,貪佢唔駛等

複式洋房

happybaby1219

如果我知其它地方有餵奶,我就唔會去多一次臭多一次,之後我有再去情況完全冇改善,我都唔 明佢咁大地方整大d間房都得啦!佢方便到我地d媽咪,生意自然好d啦

大宅

我就唔係去沙田個間, 而係荃灣個間, 又係鬼咁細:evil: , 去過幾次就唔再去荷花bb房, 去下面jusco好過, 雖然都係舊舊咁, 但係至少係大d先啦....
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

grace,happybaby1219,
我都試過去沙田荷花既bb房,嘩!換片當然無問題啦,但一坐低都係臭到成個彈起,我又係要企住餵!

依家我都係揀西田既bb房餵奶,因為如果同朋友一齊行街,唔使自己一個孤獨餵奶!

大宅

我經常行沙田.每次都是到荷花餵奶.
地方雖然細小.垃圾筒的確冇蓋.
但我聞不到臭.(可能後知後覺.)

不過,由於地方太小,我寧願坐在荷花的梳化上餵奶.都不入餵哺間.

禁止訪問

大宅

suilangmui,
係啦!得罪d講句,荷花d sales對眼只係望到大肚婆!可能覺得我b都大,無咩要買,不過佢地真係好冷淡!
好似我部bb車咁,我話個扣鬆左,想要生產商個電話,佢地居然問,[部車唔係響度買架!?電話!?你自己部車後面咪有囉!]
嘩~!衰得佢丫!
部車唔響自己屋企嘛!真係當我傻架?睇到我唔洗去問啦!

大宅

沙田荷花個餵哺室真係離譜!個舖就大,間房就細到死,而且祇夠一個人閃身入去,多個都閂唔到門,得一張摺椅,個垃圾桶真係臭到暈,叫人點食奶,我上次去到入去竟即刻出番黎,寧願叫bb忍一陣去第二度餵!
今時今日都唔明白點解仲唔改善下d餵哺室,連聲稱最大的親子用品連鎖店都咁樣,叫餵母乳的人太尷尬!
政府一味推廣母乳餵哺,但配套就一d都無理!
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

複式洋房

我都覺得d sales只係招呼大肚婆,我嘅經驗係2個Sales對住個大肚婆都唔理下呢個想問下嘢嘅人,有sales行來係去都唔會問有セ想問,反而去阻住d自己睇緊嘢嘅大肚婆,但我去睇高椅就有sale走埋嚟,我而家都唔會去,多數去吉之島bb部!

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我去過旺角同皇室堡嗰間荷花,佢地所謂既"育嬰室"都係咁細 :-x

伯爵府

好媽媽勳章

各位,
荷花係無售後服務呢家野架, 就算你係佢到買左野, 之後返去再問佢地點用, 佢地會好負氣或唔答你架. 除非你買野啦, 如果唔係D面色就真係好難睇架.
不如大家抵制荷花唔去荷花仲好啦, 吉之島同西田都有BB用品買, 撞正特價時比荷花仲抵好多呀.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

複式洋房

Ah_Ning 寫道:
我都覺得d sales只係招呼大肚婆,我嘅經驗係2個Sales對住個大肚婆都唔理下呢個想問下嘢嘅人,有sales行來係去都唔會問有セ想問,反而去阻住d自己睇緊嘢嘅大肚婆,但我去睇高椅就有sale走埋嚟,我而家都唔會去,多數去吉之島bb部!

我都有同感呀!可能係d sales吼d大肚婆未有生仔經驗,sale佢哋買乜買物都得,我哋d現役mami識得夾價、又知邊d啱用先買,所以冇咁易落搭嘛!而荷花又真係幾兼顧倒初為人母嘅mami!

複式洋房

我都覺得佢地幾間分店的職員都真係幾不知所謂,你叫佢地介紹邊樣好用,佢介紹比妳的時候就樣樣都話好用,佢自己或家人都用過,但係問佢問題佢又唔識答喎!我第一次去沙田分店買咗好多野,個售貨員先好d招呼我咋,第二次去行來行去睇野,佢就一味跟住妳,d眼光同神情幾冷漠無情,當妳問完唔買就即刻理都唔理妳呀!
沙田同銅鑼灣的bb房都係細到無輪,臭氣沖天,個換片位高到,我地d中等身型的都係啱啱好夠高咋,生得矮細可能要企上張凳添呀!
我的小寶寶享用媽媽奶至3歲,好懷念餵奶的日子啊!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

真係最唔鐘意荷花!我有錢都唔會去果度買野呀!
我試過投訴佢地幾次,有一次,我同朋友同D BB一齊去尖沙咀荷花,小朋友當然會四圍行,囡囡當時得歲幾,點知走一走下,就入左收銀處,跟住個售貨員就好大聲好惡甘,叫我囡囡“唔准入黎呢度呀!行返出去”我當時好嬲好嬲!我咪話你使唔使甘惡呀?佢無出聲!跟住,我就打電話去投訴佢地囉!
My Two Princess
該用戶已被刪除

複式洋房

我都想讚一讚吉之島,真係好有心,啱啱去完將軍澳嗰間,好企理.雖然冇去哂所有吉之島分店,但係去過嗰d都有個唔錯

男爵府

但係, 係唔係荷花啲嘢齊D呀???

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

moondream3003 寫道:
但係, 係唔係荷花啲嘢齊D呀???

我個人認為又貴又唔值!好多地方BB用品都好齊,吉之島、永安、UNY
My Two Princess

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊