跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 lottieclee 的帖子

多謝你的答覆,咁我都安心d。是否在開學前去學校申請就得。有冇dead line 㗎。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cathyabc 發表於 16-11-1 14:10
回覆 rose-mag 的帖子

Rose-mag, 你好,想請教你,我住在Florida,明年五,六月搬去LA,個女現正讀11班。 ...
樓下有會員答咗你,不過我都搭下嘴,係得三藩市咁鬼變態要抽籤,暫時見到其他地方都係根據住址報名,基本上有位就可以俾你插班,公校有位冇得話唔收,私校就會揀學生,不過去到12班高中最後一年插班,學生自己要適應,因為其他同學都識咗幾年,新插班要適應社交又要同時準備考大學,不過加州多大學,好嘅都好多,唔駛太擔心嘅。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

cathyabc 發表於 16-11-2 10:05
回覆 lottieclee 的帖子

多謝你的答覆,咁我都安心d。是否在開學前去學校申請就得。有冇dead line 㗎。 ...

冇deadline
就算你明天要入學,佢都要為你安排。
不過你要有心理準備,Magnet School 同IB 課程既High School 有機會唔收Grade 12。

別墅

多謝你地的資訊

首頁

尾頁

跳至