懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有左2個月左右就開始覺得耳仔怪怪的, 但無理佢
直至最近1個月開始鼻塞, 仲嚴重到2邊到塞埋, 令到耳仔好似隔左層野咁, 聽野都係細聲D
仲會攪到呼吸困難, 出一陣街都好似缺氧咁好辛苦...
上星期作打風, 等緊巴士陣, 空氣太差仲暈低左 要白車送入醫院

見左醫生, 佢話我唔係鼻敏感...只係開左D收鼻水藥我...食左仲會眼訓
但我都無鼻水...怕食左會好乾仲辛苦

出一陣街都好似好辛苦咁, 真係唔好出街好過, 怕又暈低
請問有懷孕媽媽都有一樣情況媽? 點先可以舒緩一下?

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

無鼻水唔應該食, 可能中醫啱你睇啲

大宅

我都有耳塞、流鼻血、同見暈,係懷孕初期正常現象,到中期開始改善,你要休息多D同飲多D水,過多2-3個月就會好D架啦!

珍珠宮

我有時感冒耳仔都好似隔左層膜咁,聽嘢就好似隔好遠,我唔理到,然後打個哈癡第2日就無事了。

大宅

RubyYu07 發表於 16-9-20 15:01
我有時感冒耳仔都好似隔左層膜咁,聽嘢就好似隔好遠,我唔理到,然後打個哈癡第2日就無事了。 ...
但我無感冒的, 好正常! 只係鼻塞....抖唔到氣咁
今日隻耳仔隔左層膜已經好幾個鐘!!! 真係好困擾

珍珠宮

mj007 發表於 16-9-20 15:10
但我無感冒的, 好正常! 只係鼻塞....抖唔到氣咁
今日隻耳仔隔左層膜已經好幾個鐘!!! 真係好困擾 ...

鼻塞都會架!我試過!我通常唔止幾個鐘咁樣,我系一整日,第二日就沒事了

公爵府

回覆樓主:

我陀B前無鼻敏感,有左之後開始鼻塞,有時仲流鼻水!夜晚成日塞到瞓唔著!我生完果晚個鼻即通返晒!

大宅

我開頭都有鼻塞,但係只會塞一邊,訓覺比較煩,到左5個月到就習慣左,又無咁嚴重,但依家8個月又塞過,今次仲要塞晒兩個鼻,訓又辛苦,平時抖氣都好似跑完步咁,醫生話無辦法,生完就會好,我頂多一個月就生,希望真係會好返晒啦~

複式洋房

買鹽水噴鼻有舒緩作用

首頁

尾頁

跳至