論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我想問下自己係cebu pacific訂比工人返家鄉既機票有無expiry date呢? 定係指定果日就一定要係果日走呢? 因為工人可能會留係香港2星期找工

公爵府

好媽媽勳章

要open張機票比佢(14日有效期)

伯爵府

原文章由 bby 於 08-11-20 09:37 發表
要open張機票比佢(14日有效期)

CEBU PACIFIC 原來係無去泗水既機票

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 acintl 於 08-11-20 10:00 發表

CEBU PACIFIC 原來係無去泗水既機票

好似去菲律賓多架喎

民房

原文章由 acintl 於 08-11-16 21:58 發表
我想問下自己係cebu pacific訂比工人返家鄉既機票有無expiry date呢? 定係指定果日就一定要係果日走呢? 因為工人可能會留係香港2星期找工

要睇下你張係咩機票, 就算"y" class都有好多唔同既condition, 你張係咩class? 一般平價機票都係3 non, 冇得改, 係張"I 天"會有寫, 一般可以OPEN既機票都會比FIX DATE既機票貴小小, 因為AIRLINES D DISCOUNT TKT有好多CONDITION, 冇得改日期係其中一個CONDITION!!
你只要出一張FIX DATE, DEPT 數到佢離職後14日咪得囉, 因為佢地一般都會留港揾新僱主的, 除非佢思鄉要返屋企LA

大宅

想訂張機票比印印放假返印尼泗水, 請問邊度可以買到平的直航機票呀?

[ 本文章最後由 stinkpig 於 08-11-27 10:11 編輯 ]

複式洋房

我都懊惱緊呢個問題.....佢做到12月8號, 即係22號要離港......臨近x'mas會唔會冇機位?

伯爵府

我都要訂呀, 有冇好介紹
原文章由 stinkpig 於 08-11-27 10:06 發表
想訂張機票比印印放假返印尼泗水, 請問邊度可以買到平的直航機票呀?

等待驗證會員

回覆 #1 Little_cy 的文章

我都訂了一張由Garuada Indonesia航空公司直接購買的機票, 他們是印尼的航空公司, 由香港去jarkata, 再轉日惹, 價錢$2,600 包燃油付加費和各種稅項. 泗水可能不同價錢, 但若要改期, 每次收$180. 若改期至30/12後, 再加$30和新一年的價錢(但未出), 這是給印僱返印尼的機票.

我也check過其他agent, 比向他們直接買,更貴. 以上資料可以參考下la.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

印尼air ticket

I also book 1 single way ticket (18/12)from Hk to 印尼- 三寶龍(近泗水小小, 但都要轉機) include tax, etc $2469-HKD (中旅旅遊, but you have to pay by BOC credit card)

首頁

尾頁

跳至