網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

不過只支持中國銀行。
我得招商同工商,唔通上去又要開多個戶口。

翡翠宮

回覆樓主:

你指京東錢包?

銀聯錢包都可以用回鄉證實名,都有啲優惠。

大宅

回覆 lyh80115 的帖子

京東商城

係喎我終於可以用回鄉證實名喎

翡翠宮

回覆樓主:

裝個京東錢包app,試下綁唔綁到。京東錢包掃碼支付有隨機減,我早幾日付299減咗1蚊雞。

銀聯掃碼每日上午10點有62減6.2,限量,1次機會,唔知完咗未呢,可以玩咗佢先,呢個優惠好多網站都得,京東、1號店、國美等。

別墅

請問京東同淘寶有咩分別?

禁止訪問

翡翠宮

mgie 發表於 16-9-27 12:14
請問京東同淘寶有咩分別?

内地第二大購物網,有分自營及第三方商品,淘寶絕大多數第三方。

自營商品種類繁多,好似逛百貨公司+超市,一張單買齊,99元免運費,京東自家快遞配送靠得住,特快……快過順豐。

第三方商品係賣家自行配送,同淘寶分别不太,淘寶好多店同時會喺京東及其他網站開店,不妨跨網站格價,隨時慳更多。

京東付款方法好多,最簡單用銀聯信用卡,絕無手續費;亦可以喺淘寶買京東e卡,但只限買自營商品;有大陸銀行户口可以用微信支付及銀聯支付。京東係内地極少數唔受支付寶嘅網站,另一個係蘇寧。

用所有私營集運皆可轉運到香港,當然淘寶官集就唔會啋你啦。

www.jd.com

大宅

lyh80115 發表於 16-9-27 16:38
内地第二大購物網,有分自營及第三方商品,淘寶絕大多數第三方。

自營商品種類繁多,好似逛百貨公司+超市 ...

解析得好詳細。

翡翠宮

tennylai 發表於 16-9-29 16:45
解析得好詳細。

國美用銀聯每日10點有得搶62折,好刺激架!買132人仔可攞盡50元優惠。

我以前玩過幾次,策略係落單後,9點59分要登錄銀聯帳號先取得手機驗證碼,退出;10點再登錄勾選62折優惠及填上驗證碼,幾秒内完成先搶到,好緊張。

我在 @国美在线 发现这件商品不错哦~,快来看看吧!【国美在线大优惠,APP购物银联支付享62折!】
http://prom.m.gome.com.cn/html/prodhtml/topics/201609/22/saleqHwaafQOBw2.html
下载国美在线客户端:
http://m.gome.com.cn/m

翡翠宮

lyh80115 發表於 16-9-30 21:41

國美用銀聯每日10點有得搶62折,好刺激架!買132人仔可攞 ...

真係平咗50,玩得過呀,我買咗日用品,仲有2日機會,我諗緊聽日用另一張卡再玩。

大宅

好奇怪我綁銀聯工商銀行張卡就冇問題,但招行話我張卡名同證件不符唔知點解,昨天返上大陸問招行點解他說冇問題名同證件係一樣的

翡翠宮

tennylai 發表於 16-10-1 10:22

好奇怪我綁銀聯工商銀行張卡就冇問題,但招行話我張卡名同證件不符唔知點解,昨天返上 ...

係唔係兩間銀行都係用H加8位?有時銀行登記埋最後兩位換證次數就出問題。

用住工商玩先,要62開頭嘅卡。

我剛才用香港中銀銀聯信用卡,明天用農行玩。

大宅

一樣全部用新嘅回鄉證H加8位,仲搞笑開個銀聯錢包app俾佢睇佢哋都話未見過佢問我做乜用銀聯錢包有支付寶同微信都唔用

翡翠宮

tennylai 發表於 16-10-1 10:36

一樣全部用新嘅回鄉證H加8位,仲搞笑開個銀聯錢包app俾佢睇佢哋都話未見過佢問我做乜 ...

好多人好腦實架,手機就只知蘋果3叔,你大佢仲有京東錢包、百度錢包、翼支付等等等等,你唔係唔識呀?

翡翠宮

tennylai 發表於 16-10-1 10:36

一樣全部用新嘅回鄉證H加8位,仲搞笑開個銀聯錢包app俾佢睇佢哋都話未見過佢問我做乜 ...

就係小眾嘢先多優惠呀。

補充番,香港嘅銀聯信用卡無得預先登記,係要登錄後用香港銀聯付過一次款,會自動記錄,下次就唔洗再填到期日、電話號等資料,只須收sms填驗證碼。

大宅

遲啲開埋中銀實名買京東開通埋個Plus會員試下攞包郵券先

琥珀宮

tennylai 發表於 16-9-25 10:13
不過只支持中國銀行。
我得招商同工商,唔通上去又要開多個戶口。
...

good news

翡翠宮

tennylai 發表於 16-10-1 10:57

遲啲開埋中銀實名買京東開通埋個Plus會員試下攞包郵券先 ...

周身刀

呢期京東最優惠係用翼支付99減30,但暫時只限大陸身份證……我啱啱用老婆張中行卡玩咗,係當年大陸身份證開户的。如果你搵到内地親友肯用大陸身份證開張銀行卡畀你玩,會比回鄉證開嘅銀行卡更方便、更著數。

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝樓主通知,我也終于搞掂了京東的實名認證了。

不過入銀行卡這個環節就失敗了。我知道他們只接受中國銀行(大陸)的儲蓄卡,彈個message 出來說外國人不能入銀行卡(我拿回鄉証當了我是外國人),所以不能用京東的快捷支付,只能改去微信支付。

前輩達人說用銀聯信用卡不收手續費,是否要大陸的銀行發出的銀聯信用卡才可以?香港出的不行?

子爵府

saiwanho 發表於 16-10-4 23:59
謝謝樓主通知,我也終于搞掂了京東的實名認證了。
香港不少銀行既銀聯,用外幣係免手續費(只需計自匯率)
不過入銀行卡這個環節就失敗了。我知道他們只接受中國銀 ...

首頁

尾頁

跳至