親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

如去哂兩個東京迪士尼有冇平D既PASS賣架?

迪士尼 (SEA) 岩 20MONTHS BB 玩嗎?

大宅

Re: 如去哂兩個東京迪士尼有冇平D既PASS賣架?

HI Huiyin,

其實你可以早上去舊迪士尼玩,到夜晚先去Sea.

因為old迪士尼中午12.00-1.00pm有個"秦"遊,幾好睇,
加上我認為old果個啱一家大細多D,好童話故事;

至於Sea呢,你可以夜晚6.00pm先去買飛,因為6.00p.m後進場係平D,加上還未天黑,係可以望住日落係火山後面慢慢消失,入到去好浪漫,8.00p.m仲有個煙花睇,個煙花係Mickey係海中心做主持,週圍放,非常靚,背景仲係個假火山,不斷噴煙,真係好正,好浪漫,你可以同老公浪漫一吓,通常7.00pm開始已經好多人坐係度揀個靚位睇,縂之就好正.

我去2次都係早上去old,下午去Sea,因跟團只能揀一個,亦有朋友試過去sea,夜晚去old,其實old夜晚都有煙花睇,但係草地睇,望住個城堡,但我同幾個朋友及老公都話夜晚係sea睇正好多!好話唔好聽BB玩成日都好攰,夜晚係Sea睇煙花,BB又sleep咗,成機可以同老公浪漫吓嘛...

同埋Sea D機動遊戲冇咁童話式,適合3歲以上小朋友多D low.....

點都好,只是個人意見,希望你有個開心旅程!!
返嚟時分享吓啦!

別墅

miffmame,

Thanks. 不過我想慢玩,費事太趕,so 分2days 去.

唔知有冇pass for 2 個 park ?

男爵府

crystal,
有兩日pass賣,只係平少少,但要連續兩日去,一日只可去一個 :wink:

不要讓孩子走上安逸之路,教他面對挫折,要讓他有一種危機感,培養抗逆能力。

別墅

gladys,

Thank you. 如平得小小,我唔買pass, 因唔想兩日連住去.

你上次去10 days, 除左輕井尺,係tokyo 有冇地方同bb好去呀?

peony 係米食大人野架?

男爵府

熱血勳章

我想問下入場費係幾多$$$, 6點後又係幾多$$$, 係唔係大小同價??? 係咪3歲前唔洗比錢架??? 我兩年前去過明年1月會再去唔記得左價錢lu.

大宅

Wing,

因為我上次係跟團去,所以係group passport,但我唔知係咪同starlight個價錢一樣.

舊Disneyland----¥4,950
Sea passport(6点後)----¥4,500

其實唔係差好多¥, 但我唔sure個price,
因我都係揾返張飛出0黎睇.
我唔知道sea果個係正價,定還是巳經平咗o架啦!

民房

Checking price at "http://www.tokyodisneyresort.com/index_ch.html"

民房

Hi Peony2002,

When I see your attached photo, I find that we're neighbor.
Your daugher is older than my son in 3wks.

首頁

尾頁

跳至