自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有個朋友個男朋友, 成日都唔出聲, 唔like 嘈, 反應慢, 呆吓呆吓, 講句嘢又驚驚青青咁... 起初以為佢d 性格係咁 (雖然朋友們都成日話, 怕羞都應該唔會係怕到呢個程度....)
最近佢女朋友同佢一齊去睇相, (其實係想問吓姻緣, 想睇吓幾時結婚好), 點知個師傅想咗佢男朋友幾句嘢然後就話佢畀嘢搞... 仲要唔係啱啱賴嘢..... 於是個師傅(泰國人)係咁唸經, 又整咗d 護身符, 仲叫佢返屋企都要聽 (一日聽幾次).....
一路聽, 聽到心都寒埋....

想請問一吓各位, 有冇聽過如果d 人中邪之後會慢慢變得呆呆滯滯, 睇嘢會有時清有時矇, 反應出奇地慢? 我又好怕個朋友畀個師傅呃, 自己又唔係好識, 所以想請教吓各位~~~

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

信則有不信則無。我有個朋友又係但原本講得好慢但突然快到咩又流暢性格轉成第二個人有時又亂講一通。嚇死人!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

即係咁 , 如果係信神靈既 , 可以帶佢去下各類型既廟宇 , 睇下佢有咩反應 , 如果係信主既 , 可以帶佢去教堂 , 將呢個情形同果度既主持人講 , 請教佢地有無辦法或意見
咁當然 , 如果吾信呢 d 野既 , 就梗係帶佢去睇醫生啦

原文章由 babebabe1120 於 08-11-18 19:41 發表
我有個朋友個男朋友, 成日都唔出聲, 唔like 嘈, 反應慢, 呆吓呆吓, 講句嘢又驚驚青青咁... 起初以為佢d 性格係咁 (雖然朋友們都成日話, 怕羞都應該唔會係怕到呢個程度....)
最近佢女朋友同佢一齊去睇相, (其實係想問 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔知您朋友信唔信,如佢信既,可以試下搵潘紹聰,佢識好多C傅,睇下另外D C傅Check唔Check到,如您朋友真係有事,第2 D C傅一樣CHECK得到的.>>>http://hk02.hkreporter.com/
係D C傅Info. 您可睇睇.

禁止訪問

大宅

好多謝各位既意見~
我同朋友好好傾一傾先~~
thx thx

子爵府

呢重情况,最正路都係帶佢返教會,牧師實有辦法。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 babebabe1120 於 08-11-18 19:41 發表
最近佢女朋友同佢一齊去睇相, (其實係想問 ...

我聽我個妹講,佢99有個老朋友個仔又係咁,佢講野變慢,對屋企人態度仲唔瞅唔睬,只係聽個女朋友話,出糧比晒d錢個女朋友,個男仔亞媽就話應該比人落左降

子爵府

牧師實有辦法

原文章由 helentong 於 08-11-19 00:58 發表
呢重情况,最正路都係帶佢返教會,牧師實有辦法。
只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

水晶宮

2個角度 都有得講
宗教 - 帶佢去師父度 整整佢
醫學 - 可能真係有精神病, 或者有D病潛在 未發晒出黎 影響個腦既運作

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

睇醫生啦.......

水晶宮

自閉症既人都係咁架噃...咁嗰個睇相佬係咁真係咁法力高強過醫生先?你朋友個男友係咪不嬲都係咁,定係呢期至黎玩自閉?我覺得要搵既唔係咩江湖術士,而係醫生囉....如果你朋友係擔心男朋友自閉成咁既話.

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 YY1101 於 08-11-18 20:20 發表
信則有不信則無。我有個朋友又係但原本講得好慢但突然快到咩又流暢性格轉成第二個人有時又亂講一通。嚇死人!

我有朋友都試過咁, 不過原來證實係...自閉狂操症 定係 憂鬱狂操症 (sorry, 唔係太記得係邊個), 食咗年幾葯, 好返好多...

現家都keep住食葯, 不過好似份量減到最少了.

都係快d睇醫生啦

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

mouth: mouth:
原文章由 drizzle 於 08-11-19 01:09 發表

我聽我個妹講,佢99有個老朋友個仔又係咁,佢講野變慢,對屋企人態度仲唔瞅唔睬,只係聽個女朋友話,出糧比晒d錢個女朋友,個男仔亞媽就話應該比人落左降 ...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁

尾頁

跳至