美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

話說我都好勤力做哂功課先去買,因為香港多假野,咁我見d人話如果真既電芯係fujitsu made in indonesia,蓋底係好幼細既made in japan咁啦~然後我去開果間日韓護膚品水貨店有得賣,588蚊,我就開黎試,又開粒電睇下,點知佢粒電係fujitsu 但係made in japan,我就話點解上網d人話真既應該係made in indonesia喎!然後佢話日本出就當然係made in japan啦~點會 indonesia呢?? 然後我心諗.............唔通made in japan先係堅野?咁我咪買一枝啦~之後買完,行左出去,我老公話開黎睇下粒電,跟住我開黎睇,居然係made in indonesia!即係點先? 但我無行返過去問呀~之後上網search,好多都話真既係made in indonesia!!! 咁究竟佢擺係度display果枝made in japan係咩料??? 所以好想好想知日本買左既JM可唔可以話我知你地粒電係made in邊度呢???

大宅

有無人答下我呀???

男爵府

回覆樓主:

日本官網講解仿製品
http://xn--dck9c5aj4g7fcb.com
click入去大紅框,用google translated,佢最主要講網上有量低價防制品,低於一萬yen/低於原價20%off

大宅

lazy_baby 發表於 16-10-17 00:48
有無人答下我呀???

今日買果枝就係咁~好想睇日本買會唔會唔同,有冇人post d相嚟睇下呀?

大宅

lazy_baby 發表於 16-10-17 01:33
今日買果枝就係咁~好想睇日本買會唔會唔同,有冇人post d相嚟睇下呀?

入面係咁~

大宅

el_20 發表於 16-10-17 01:28
日本官網講解仿製品
http://xn--dck9c5aj4g7fcb.com
click入去大紅框,用google translated,佢最主要講網 ...

呢個網我都有睇過,我對過哂又冇問題,但暫時從未見過日本買果枝粒電芯究竟有冇唔同咋~我連磅都磅埋我呢枝係120G連盒,上網有講真嘅係120G唔多唔少喎~

子爵府

我部年半前係bic camera買,粒電係made in Japan

大宅

ming0314 發表於 16-10-17 06:43
我部年半前係bic camera買,粒電係made in Japan

唔係個蓋喎~我講緊粒電芯,你可唔可以影比我睇?唔該^^

大宅

lazy_baby 發表於 16-10-17 07:17
唔係個蓋喎~我講緊粒電芯,你可唔可以影比我睇?唔該^^

呢度係made in 邊度?

子爵府

Here you go

男爵府

回覆樓主:

睇呢條link呀,好多details
http://www.mengzhuboke.com/jyfx/14779.html

男爵府

回覆樓主:

仲有呢條
http://www.mengzhuboke.com/jyfx/14477.html

大宅

lazy_baby 發表於 16-10-16 23:30
話說我都好勤力做哂功課先去買,因為香港多假野,咁我見d人話如果真既電芯係fujitsu made in indonesia,蓋 ...

我前2日係大阪買左返黎,粒電係toshiba但made in china

大宅

ming0314 發表於 16-10-17 07:32
Here you go

e?同我一樣啵!(emoji)咁我安心哂!thanks!!!!

大宅

kiki519 發表於 16-10-17 10:35
我前2日係大阪買左返黎,粒電係toshiba但made in china

下?你可唔可以影黎睇下成枝野同埋蓋底黎睇下?因為以我所知電芯一定係富士,同埋上網話如果粒電芯係其他牌子或made in China嗰啲就係假喎~你喺大阪邊度買架,買左幾多錢?我月尾都會過大阪,到時我都會去睇吓~

大宅

el_20 發表於 16-10-17 07:49
仲有呢條
http://www.mengzhuboke.com/jyfx/14477.html
haha我睇過哂了,你地搵得出既網我已全部睇哂,我睇左幾日先去買架,所以其實我都信心十足知點分,不過真係未見過有粒電心居然係made in japan!!!

大宅

回覆樓主:

我係跟團去大阪托日本果邊導遊幫我買架!!!

大宅

ming0314 發表於 16-10-17 07:32
Here you go

題外話⋯⋯我琴晚仲買埋呢盒野,上網睇講到話同枝黃金棒一齊用好好,乜嘢胎盤素按摩gel,仲話日本美容院專用,二百幾蚊!見到咁平又買咗!你哋有冇買呢隻黎用枝黃金棒呀?我推完之後塊面白左少少,但洗面嗰陣好似好難洗得甩!!!要用洗面泡再洗先惦!但我老公就冇用洗面泡,佢話佢皮膚乾唔怕,我驚洗唔甩會爆瘡,所以我洗乾淨啲囉~

大宅

kiki519 發表於 16-10-17 15:34
我係跟團去大阪托日本果邊導遊幫我買架!!!

e??你果個真係唔同我地喎~~ 我地係BM-1 ,你果個係BM-1 PlUS既???? 咁真係未見過呢款喎!!!!但不嬲d導遊都古古惑惑夾埋d鋪頭賺遊客錢,所以我一向都唔會同導遊買野~
丫~你可唔可以影埋個紙盒前後黎睇睇? 因為假野又唔同d ga~

大宅

lazy_baby 發表於 16-10-17 15:43
e??你果個真係唔同我地喎~~ 我地係BM-1 ,你果個係BM-1 PlUS既???? 咁真係未見過呢款喎!!!!但不嬲d導遊都 ...

我呢枝係7200轉....佢話係最新呀!!!

首頁
12345...8

尾頁

跳至